Departement Biomedische Wetenschappen

In het Departement Biomedische Wetenschappen houden onderzoekers zich voornamelijk bezig laboratoriumonderzoek, al is dit vaak verbonden aan terreinonderzoek. Onze aandacht gaat met name uit naar ziekteverwekkers.

Onze expertise ligt in de microbiologie en parasitologie, de moleculaire biologie en epidemiologie, de immunologie en de ecologie van tropische infectieziekten. Ons werkveld bestrijkt enerzijds het fundamentele en translationele onderzoek in het laboratorium, anderzijds de ecologische, biologische en moleculaire aspecten van transmissie- en populatiedynamica van de pathogenen, hun tussengastheren en reservoirs in het veld.

Met ons onderzoek proberen we de biologie, ecologie en pathologie van infectieziekten beter te begrijpen. We vertalen die kennis naar nieuwe biomedische toepassingen, zoals diagnostische tests, en ontwikkelen interventies ter bestrijding van vectoren en dierlijke reservoirs. We hebben ook aandacht voor diergeneeskunde en in het bijzonder voor zoönosen, ziekten die overgaan van dier op mens.

 

Evenementen

ID Toekomst: 50 ID Verleden: 9 ID Verleden: 52 ID Verleden: 47 ID Verleden: 46 ID Verleden: 36 ID Verleden: 39 ID Verleden: 38 ID Verleden: 37 ID Verleden: 31
3D illustration of bacterium Mycobacterium tuberculosis

23 okt 2017

PhD defence Nana Akua Boatema Ofori-Anyinam

Towards improved understanding of M. tuberculosis complex strain differences in The Gambia.

Promotiezaal Grauwzusters, University of Antwerp, Antwerpen

16-20 okt 2017

10th European Congress of Tropical Medicine and International Health (ECTMIH 2017)

Flanders Meeting and Convention Center, Antwerp
Trypanosoma congolense

04 okt 2017

PhD defence Eliane Tihon

Study of the genetic diversity of Trypanosoma congolense and its resistance to the drug Isometamidium Chloride

University of Antwerp, Antwerpen