Departement Biomedische Wetenschappen

In het Departement Biomedische Wetenschappen houden onderzoekers zich voornamelijk bezig laboratoriumonderzoek, al is dit vaak verbonden aan terreinonderzoek. Onze aandacht gaat met name uit naar ziekteverwekkers.

Onze expertise ligt in de microbiologie en parasitologie, de moleculaire biologie en epidemiologie, de immunologie en de ecologie van tropische infectieziekten. Ons werkveld bestrijkt enerzijds het fundamentele en translationele onderzoek in het laboratorium, anderzijds de ecologische, biologische en moleculaire aspecten van transmissie- en populatiedynamica van de pathogenen, hun tussengastheren en reservoirs in het veld.

Met ons onderzoek proberen we de biologie, ecologie en pathologie van infectieziekten beter te begrijpen. We vertalen die kennis naar nieuwe biomedische toepassingen, zoals diagnostische tests, en ontwikkelen interventies ter bestrijding van vectoren en dierlijke reservoirs. We hebben ook aandacht voor diergeneeskunde en in het bijzonder voor zoönosen, ziekten die overgaan van dier op mens.

 

Evenementen

ID Toekomst: 9 ID Verleden: 36 ID Verleden: 39 ID Verleden: 38 ID Verleden: 37 ID Verleden: 31

16-20 okt 2017

10th European Congress of Tropical Medicine and International Health (ECTMIH 2017)

Flanders Meeting and Convention Center, Antwerp
mycobacterium tuberculosis (c) CDC

13 jun 2017

PhD defence of Willy Ssengooba

Consequences of Mycobacterium tuberculosis genetic diversity in the context of HIV co-infection for laboratory diagnosis of tuberculosis in Africa

Agnietenkapel of the University of Amsterdam, Amsterdam
Women in Burkina Faso

09 mei 2017

PhD defence Marc-Christian Tahita

Case management and control of malaria in pregnancy: case of Burkina Faso.

Promotion Room, Campus Drie Eiken, University of Antwerp, Wilrijk