Goto content

10.000ste vraag beantwoord op www.ikhebeenvraag.be!

21 oct.. 2011
10.000ste vraag beantwoord op www.ikhebeenvraag.be!

De 15-jarige Elisa kreeg het 10.000ste antwoord op de website www.ikhebeenvraag.be. Zij vroeg zich af waarom de natuur zo perfect in elkaar zit, en kreeg antwoord van één van de 600 wetenschappers die vrijwillig meewerken aan dit project.

Hebben mosselen ogen? Waarom maken wij fouten? Moet de koning ook gaan stemmen? Waarom kunnen dieren niet praten? Hoe ontstaat een land? Waarom zijn spinnen nijdig? Op deze en duizenden andere vragen vind je een antwoord op www.ikhebeenvraag.be.

‘Ik heb een vraag’ werd in 2008 gelanceerd om groot en klein de mogelijkheid te geven hun vragen aan een wetenschapper te stellen. Iets meer dan drie jaar na lancering werden al 10.000 vragen beantwoord uit allerhande wetenschappelijke domeinen, zoals biologie, fysica, wiskunde, chemie, technologie, geneeskunde, geschiedenis, taal, politiek, sociologie …

Wetenschappers krijgen hierdoor de kans hun kennis te delen met een groot publiek. Ondertussen zijn 600 onderzoekers vrijwillig actief op de vraagbaak.

‘Ik heb een vraag’ is een initiatief van 40 Vlaamse en federale wetenschappelijke instellingen, universiteiten en hogescholen, waaronder het Instituut voor Tropische Geneeskunde, met de steun van het actieplan ‘Wetenschap maakt knap’ van de Vlaamse Overheid.

eager-warrant