Goto content
Back

Het boek 'Gezond op Reis' is verkrijgbaar in de boekhandel

Het boek 'Gezond op Reis' is verkrijgbaar in de boekhandel

De gezondheid van reizigers is meer dan ooit actueel. Steeds meer mensen zoeken steeds exotischer oorden op. Eén reiziger op twee die enkele weken in een tropisch of subtropisch land verblijft, wordt geconfronteerd met een of ander gezondheidsprobleem. Soms gaat het om banale kwaaltjes, zoals diarree, ontstoken wondjes, jetlag of zonnebrand. Maar soms kunnen ook ernstiger problemen optreden. Zo overlijden nog elk jaar reizigers aan de gevolgen van malaria. En elk jaar worden epidemies van hepatitis A gesignaleerd, zelfs bij mensen die in een luxueus hotel logeren.

Nochtans zijn de meeste problemen gemakkelijk te vermijden zonder dat je elke reis moet medicaliseren. Vaak volstaan heel eenvoudige maatregelen en een goede voorbereiding van de reis.

Dit boek bevat tal van praktische adviezen en concrete tips over alle mogelijke gezondheidsaspecten van reizen, plus een landenlijst met aan te raden vaccinaties en eventuele andere beschermingsmaatregelen tegen zon en hitte, over de mogelijke gevaren van een verblijf op grote hoogte of over de specifieke voorzorgsmaatregelen voor zwangere vrouwen of chronisch zieken.

Het boek kan in elke wetenschappelijke boekhandel verkregen worden.

Auteurs: Paul Geerts, Fons Van Gompel