Goto content

Wetenschap

Het onderzoek aan het ITG wordt uitgevoerd in drie departementen.

Elk departement is onderverdeeld in 3 tot 5 eenheden, elk verantwoordelijk voor een essentieel onderdeel van het onderzoek en onderwijs aan het ITG.

De departementen en eenheden doen fundamenteel, operationeel en toegepast onderzoek op het terrein van de volksgezondheid en de tropische geneeskunde, zowel van mens als dier. De grote tropische ziekten van mensen (aids, tuberculose, malaria, slaapziekte, buruli ulcus, worminfecties, zoönoses) en van dieren (trypanosomen, theileria, worminfecties) komen daar bij aan bod, maar ook de gezondheidssystemen. In alle vakgebieden gaan innovatief fundamenteel en toegepast onderzoek hand in hand.

De departementen en eenheden werken samen met instituten en onderzoeksgroepen van over de hele wereld. Interdepartementele samenwerking gebeurt zowel op projectbasis als in verschillende interdepartementele werkgroepen. Door actieve samenwerking is er voortdurend kruisbestuiving binnen en tussen de departementen, met de medische diensten en met de partnerinstellingen in het Zuiden.

Wat gewogen onderzoeksoutput en impact van zijn publicaties betreft, bezet het ITG de 14e plaats in de top 250 van alle universiteiten en academische instituten in Europa.

eager-warrant