Guadeloupe

Gele koorts

Aanbeveling betreffende gele koorts vaccinatie:
Een vaccinatiecertificaat tegen gele koorts is vereist voor reizigers vanaf de leeftijd van 1 jaar die komen van een land waar gele koorts kan voorkomen.

Landen in Afrika waar overdracht van het gele koortsvirus kan plaatsvinden, zie:
www.reisgeneeskunde.be/kaarten/Gele-Koorts-Afrika.jpg
Landen in Zuid-Amerika waar overdracht van het gele koortsvirus kan plaatsvinden, zie:
www.reisgeneeskunde.be/kaarten/Gele-Koorts-Zuid-Amerika.jpg

Aanbeveling betreffende gele koorts vaccinatie: nee

Malaria

Er is geen malariarisico.

Diarree

Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig.
Raadpleeg in elk geval de tekst over reizigersdiarree in de basisbrochure GEZOND OP REIS of via http://www.itg.be" - http://www.reisgeneeskunde.be". Daar worden de maatregelen besproken om diarree te voorkomen, en indien nodig correct te behandelen.

Dengue

In dit land kunnen Dengue-en Chikungunyakoorts (knokkelkoortsen) voorkomen: consulteer de wereldkaart van de WGO "disease distribution maps".
Preventie = antimugmaatregelen toepassen overdag. Raadpleeg in elk geval de tekst over dengue en chikungunya via www.itg.be - www.reisgeneeskunde.be

Vaccinaties

Op reis gaan is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de TETANUS-, DIFTERIE-, KINKHOEST-, MAZELEN- en POLIOVACCINATIE. Poliomyelitis komt reeds enkele jaren niet meer voor op het Amerikaanse continent.
Iedereen die naar Latijns-Amerika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, moet tegen HEPATITIS A beschermd zijn. Indien men in minder goede hygiƫnische omstandigheden reist, frequent of langdurig (bijvoorbeeld vanaf 2-3 weken) in het buitenland verblijft (zelfs indien in goede hygiƫnische omstandigheden) is ook vaccinatie tegen BUIKTYFUS aangeraden. In vele omstandigheden dient vaccinatie tegen HEPATITIS B ook te worden overwogen. Voor verdere details zie de algemene tekst over "vaccinaties".
Personen die minstens 4 weken op avontuurlijke wijze rondtrekken doorheen het platteland of ginds voor langere tijd gaan wonen dienen vaccinatie tegen HONDSDOLHEID te overwegen.
Dit alles dient individueel met uw arts of met de arts van het reisadviescentrum te worden besproken.
http://www.who.int/ith/en/index.html - disease distribution maps