Goto content

Heet van de naald

Op zondag 27 november is het Dag van de Wetenschap. Ook het ITG stelt zijn deuren open, maar een bezoek is op eigen risico! Je raakt er virtueel besmet. Welke ziekte heb je? Welke behandeling heb je nodig? Ga op gps-speurtocht rondom de ITG-gebouwen en kom alles te weten over je besmetting.

Het ITG en de KU Leuven maken deel uit een groep internationale topinstellingen die met financiering van de Europese Unie onderzoek doen naar het zikavirus. De Europese Commissie maakte afgelopen vrijdag 45 miljoen euro vrij voor onderzoek naar het zikavirus en andere infectieziekten die door muggen worden verspreid.

On Friday 30 September, the Department of Public Health organised a seminar on complexity, the first of a series through which it aims at contributing to a paradigm shift in the field of research and evaluation in health and development.

De malariamug raakt gewend aan insecticiden en steekt daarom steeds vaker overdag en buitenshuis. Dat betekent dat er meer nodig is dan muggennetten alleen om malaria verder terug te dringen.

Hondsdolheid of rabiës eist jaarlijks meer dan 60.000 mensenlevens, vooral van jonge kinderen in Afrika en Azië. De ziekte is echter te voorkomen door vaccinatie van kinderen en honden. De Wereldgezondheidsorganisatie wil rabiës tegen 2030 de wereld uit helpen. Het ITG draagt hier aan bij met onderzoek naar betere vaccinatieschema’s.

Zo’n 250 onderzoekers en gezondheidsspecialisten ontmoetten elkaar van 12 tot 15 september in het ITG om terug te blikken op de vooruitgang die werd geboekt tegen ebola.

Maandagnamiddag 12 september reikte het provinciebestuur de prijs voor Ontwikkelingssamenwerking uit aan zes laureaten, waaronder ITG-masterstudenten Romelei Camiling-Alfonso en Ha Dinh Thu.

Het 58ste ITG-colloquium bundelt dit jaar de krachten met het 8ste International Symposium on Filoviruses om van 12 tot 15 september 2016 een grote ebolaconferentie neer te zetten in Antwerpen.

Tijdens een door Flanders Investment & Trade georganiseerde economische missie in Guinee bezocht Vlaams minister Ben Weyts het nationale bloedtransfusiecentrum, waar tijdens het onderzoek het bloedplasma van ebola-overlevers verzameld werd.

The 3-week course will take place from 6 until 24 March 2017 at ITM in Antwerp.

eager-warrant