Goto content

Heet van de naald

Op donderdag 21 mei 2015 neemt het Instituut voor Tropische Geneeskunde deel aan de 11e editie van “Knowledge for Growth”, de toonaangevende life sciences-conventie georganiseerd door FlandersBio.

De antibioticaresistente stam van Salmonella Typhi, de primaire oorzaak van buiktyfus, heeft de afgelopen dertig jaar meermalen de kop opgestoken en vormt mogelijk een aanhoudende, niet eerder onderkende epidemie in Afrika.

Een documentaire van het Instituut voor Tropische Geneeskunde heeft gisterenavond in Hamburg de Special Award "Hand in Hand" gewonnen tijdens het WorldMediaFestival, een internationale competitie voor alle takken van de media.

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde organiseert het jaarlijkse colloquium in samenwerking met de Marokkaanse École Nationale de Santé Publique (ENSP). De conferentie over de gezondheid van moeder en kind en lage- en middeninkomenslanden gaat door van 24 tot 27 november in Rabat, Marokko.

Twee miljoen mensen per jaar sterven aan voedsel en water dat besmet is met bacteriën, parasieten, virussen en chemische substanties. Hoe veilig is ons voedsel? Die vraag staat centraal tijdens de Wereldgezondheidsdag op dinsdag 7 april.

GAMS België, FORWARD UK, HIMILO Foundation Nederland en het Instituut voor Tropische Geneeskunde hebben het 'MEN SPEAK OUT'-project gelanceerd. Dit project wil mannen betrekken bij de preventie van vrouwelijke genitale verminking in Europa.

Het ITG heeft samen met Afrikaanse partnerorganisaties twee EU-gefinancierde projecten opgestart die zullen bijdragen aan de capaciteitsversterking van instituten voor volksgezondheid in de Democratische Republiek Congo en Oeganda.

Vandaag, op Wereldtuberculosedag 2015, stellen we onze institutionele partner in Cotonou, Benin aan u voor:  het Laboratoire de Référence de Mycobactéries (LRM).

Zonder werkzame medicijnen tegen infecties glijdt de gezondheidszorg af naar de 19e eeuw. Het Fonds Inbev-Baillet Latour (IBL) financiert de komende vijf jaar drie leerstoelen aan het ITG voor een totaalbedrag van € 1,35 miljoen.

Op 4 maart reisde ITG-onderzoekster Séverine Caluwaerts naar New York om 'Because Tomorrow Needs Her' voor te stellen. Het multimediaproject van Artsen Zonder Grenzen belicht de wereldwijde inspanningen om de kwaliteit van en toegang tot gezondheidszorg voor vrouwen te verbeteren.

eager-warrant