Goto content

Heet van de naald

De Vlaamse regering maakt 3,6 miljoen euro vrij voor de versterking van de gezondheidszorg in Mozambique, waaronder 1,2 miljoen euro voor een partnership tussen het ITG en het Mozambikaanse Institutio Nacional de Saúde (INS).

Op zaterdag 6 december 2014 reikte de Koninklijke Academie voor Geneeskunde van België haar Prijs Dubois-Brigué voor tropische pathologie uit aan ITG-onderzoeker prof. Stijn Deborggraeve.

Met de kerstvakantie voor de deur vragen we aandacht voor het chikungunyavirus, dat momenteel aan een opmars bezig is in Zuid-Amerika.

Vlaams Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen bezocht vandaag het Wereldaidsdag-symposium van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen.

Het tanen van het aids-exceptionalisme mag ons niet afleiden van de uitzonderlijke aard van aids, aldus ITG-directeur Bruno Gryseels op Wereldaidsdag 2014.

Het ITG feliciteert de nieuw aangeduide minister van Gezondheid van Burkina Faso, ITG-alumnus Amédée Prosper Djiguimde.

Het jaarlijkse wetenschappelijk colloquium van het Instituut van Tropische Geneeskunde (ITG) vindt plaats in Antwerpen van maandag 24 tot vrijdag 27 November.

6,1% van de vrouwen en 3% van de mannen onder de Sub-Saharaanse Afrikaanse migranten (SAM) in Antwerpen is hiv-positief, zo blijkt uit onderzoek aan het ITG.

Artsen Zonder Grenzen start met klinische onderzoeken in drie van haar ebolacentra in West-Afrika. Drie afzonderlijke onderzoekspartners, waaronder het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (ITG), zullen de testen in goede banen leiden.

Dr. Paul Newton addressed the epidemiology of poor quality anti-malarials and priorities for the public health research’s agenda on 15 September 2014.

eager-warrant