Goto content

Heet van de naald

Onderzoekers hebben meer dan drie jaar lang sociale uitsluiting bestudeerd binnen een reeks veelbelovende gezondheidsfinancieringsmechanismen in India, Ghana en Senegal. De studie is een samenwerking tussen partners uit Accra, Bangalore, Dakar, Mumbai, Londen en het Instituut voor Tropische Geneeskunde.

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde voert de diagnose van ebola voortaan uit in haar eigen laboratoria in Antwerpen. Tot op heden werden stalen naar het buitenland verzonden.

Een internationaal consortium geleid door het Instituut voor Tropische Geneeskunde gaat onderzoeken of besmette patiënten genezen kunnen worden met antistoffen in het bloed van ebola-overlevenden.

Het resultaat van de tienjarige samenwerking tussen Damiaanactie België en het ITG kan wereldwijd de tuberculosebestrijding in een stroomversnelling brengen.

Als nationaal ebola-coördinator zal dr. Vlieghe vanaf nu de minister van Volksgezondheid adviseren.

Neem op zondag 23 November 2014 deel aan de Dag van de Wetenschap en maak op interactieve manier kennis met het onderzoek van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Voor sommige activiteiten moet je vooraf inschrijven.

Nieuw onderzoek van Lynn Meurs van het Instituut voor Tropische Geneeskunde toont aan dat een co-infectie met een tweede wormsoort een patiënt mogelijk beschermt tegen de negatieve gezondheidseffecten van de andere wormsoort.

The international research & development (R&D) consortium, AfriCoLeish, has launched a Phase III clinical study to address the extreme difficulty in treating visceral leishmaniasis (VL) in patients who also are HIV-positive.

Een documentaire van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (ITG) heeft een Zilveren Dolfijn gewonnen tijdens de Cannes Corporate Media & TV Awards. Het competitieve internationale festival eert jaarlijks de beste bedrijfsfilms, online media en tv-documentaires. 

Het ITG verkreeg financiering van het Vlaams Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie (IWT) om te onderzoeken of PrEP (Pre-Exposure Prophylaxis) de hiv-preventie kan versterken in Vlaanderen.