Goto content

Heet van de naald

Het resultaat van de tienjarige samenwerking tussen Damiaanactie België en het ITG kan wereldwijd de tuberculosebestrijding in een stroomversnelling brengen.

Als nationaal ebola-coördinator zal dr. Vlieghe vanaf nu de minister van Volksgezondheid adviseren.

Neem op zondag 23 November 2014 deel aan de Dag van de Wetenschap en maak op interactieve manier kennis met het onderzoek van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Voor sommige activiteiten moet je vooraf inschrijven.

Nieuw onderzoek van Lynn Meurs van het Instituut voor Tropische Geneeskunde toont aan dat een co-infectie met een tweede wormsoort een patiënt mogelijk beschermt tegen de negatieve gezondheidseffecten van de andere wormsoort.

The international research & development (R&D) consortium, AfriCoLeish, has launched a Phase III clinical study to address the extreme difficulty in treating visceral leishmaniasis (VL) in patients who also are HIV-positive.

Een documentaire van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (ITG) heeft een Zilveren Dolfijn gewonnen tijdens de Cannes Corporate Media & TV Awards. Het competitieve internationale festival eert jaarlijks de beste bedrijfsfilms, online media en tv-documentaires. 

Het ITG verkreeg financiering van het Vlaams Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie (IWT) om te onderzoeken of PrEP (Pre-Exposure Prophylaxis) de hiv-preventie kan versterken in Vlaanderen.

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde krijgt bijna 5 miljoen dollar van de Margaret A. Cargill Foundation om de komende drie jaar een nieuwe manier om slaapziekte te bestrijden te ontwikkelen.

Mensen die tegelijk geïnfecteerd zijn met het hiv-virus en de Leishmania-parasiet worden sneller ziek en zijn minder vatbaar voor geneesmiddelen doordat beide ziekteverwekkers elkaars werking versterken.

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde vernam met droefnis dat een aantal vrienden van de internationale hiv-aids-gemeenschap aan boord waren van de Malaysia Airlines-vlucht MH17 die is neergestort boven Oekraïne op donderdag 17 juli 2014.