Goto content

Heet van de naald

Hoofd Virologie prof. Kevin Ariën wordt onderscheiden met de jaarprijs wetenschapscommunicatie van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten (KVAB).

Are you a journalist from Africa, Asia or Latin America and do you want to deepen your understanding of tropical medicine and global health issues? Talented print, broadcast, and online journalists are invited to apply for a Journalist in Residence Programme at the Institute of Tropical Medicine in Antwerp.

Het ebolavirus dat al anderhalf jaar slachtoffers maakt in West-Afrika, evolueert volgens een nieuwe studie trager dan tot dusver werd aangenomen. Dat is goed nieuws voor de vaccins die er aan zitten te komen. De studie, waaraan ook vijf Belgen meewerkten, verschijnt in Nature.

Sinds mei 2015  is het MERS-coronavirus ook overgewaaid naar Zuid-Korea.

De Artsenkrant reikte de Galenus-prijs voor het meest innovatieve geneesmiddel van het jaar uit aan Janssen. Het door Janssen ontwikkelde Sirturo® (Bedaquiline) is het eerste nieuwe medicijn in veertig jaar tijd tegen tuberculose (tbc).

Het Helpcenter verhuist vanaf 6 juli 2015 naar de Kronenburgstraat 43 in Antwerpen, waar ook de andere medische diensten van het ITG gevestigd zijn.

De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat er wereldwijd elk jaar 200.000 à 400.000 nieuwe gevallen van viscerale leishmaniase opduiken. Meer dan 90% ervan doen zich voor in zes landen, waaronder Ethiopië.

Op donderdag 21 mei 2015 neemt het Instituut voor Tropische Geneeskunde deel aan de 11e editie van “Knowledge for Growth”, de toonaangevende life sciences-conventie georganiseerd door FlandersBio.

De antibioticaresistente stam van Salmonella Typhi, de primaire oorzaak van buiktyfus, heeft de afgelopen dertig jaar meermalen de kop opgestoken en vormt mogelijk een aanhoudende, niet eerder onderkende epidemie in Afrika.

Een documentaire van het Instituut voor Tropische Geneeskunde heeft gisterenavond in Hamburg de Special Award "Hand in Hand" gewonnen tijdens het WorldMediaFestival, een internationale competitie voor alle takken van de media.

eager-warrant