Ga naar hoofdinhoud

Antwerpen voor één week centrum wereldgezondheid

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde organiseert de 10e editie van het 'European Congress on Tropical Medicine and International Health'

06-10-17

Afbeelding 1/1 : Elisabeth-zaal, Flanders Meeting & Convention Center

Van 16 tot en met 20 oktober 2017 verzamelen ongeveer 1500 gezondheidsexperts uit heel de wereld in Antwerpen voor een wetenschappelijk congres over tropische geneeskunde en internationale gezondheid. De conferentie wordt georganiseerd door het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG), in samenwerking met Be-cause Health en de Federation of European Societies for Tropical Medicine and International Health (FESTMIH).

Tijdens ECTMIH2017 worden nieuwe resultaten gepresenteerd in de strijd tegen o.a. antibioticaresistentie, tuberculose, malaria, virussen en verwaarloosde tropische ziekten op het niveau van het laboratorium, de patiënt en de volksgezondheid. Ook bredere thema’s zoals migratie, toegang tot zorg, financiering en chronische ziekten komen aan bod.

De deelnemers ontmoeten elkaar in het recent volledig gerenoveerde Flanders Meeting & Convention Center in ZOO Antwerpen. Het conferentieprogramma is beschikbaar via www.ectmih2017.be/programme.

Meer nieuws over

PUBLIC HEALTH     BUITEN LAND