Ga naar hoofdinhoud

Ebola in noordwesten van de DRC

Reizigers naar het getroffen gebied moeten het geldende reisadvies zorgvuldig opvolgen.

09-05-18

Afbeelding 1/1 : Kaart met locatie van de uitbraak

Sinds begin mei 2018 is ebola terug in het noordwesten van de Democratische Republiek Congo. Het is de negende keer dat er ebola is vastgesteld in het land.

Ebola is een virale koorts met hemorragische symptomen. Op de website van de Wereldgezondheidsorganisaties verschijnen regelmatig nieuwe updates over de uitbraak. Medische teams van de Congolese overheid, de Wereldgezondheidsorganisatie en Artsen Zonder Grenzen zijn ter plaatse. Het ITG biedt zijn Congolese partners wetenschappelijke ondersteuning bij deze uitbraak.

Alle niet-essentiële reizen naar de Democratische Republiek Congo werden al voor de ebola-uitbraak afgeraden door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Reizigers die wel naar het getroffen gebied moeten, dienen het geldende reisadvies zorgvuldig op te volgen.

Het risico dat ebola tot in België raakt, is beperkt, maar we houden de evolutie van deze uitbraak nauw in de gaten. We benaderen elke zieke tropenreiziger met de nodige voorzichtigheid en hygiënische voorzorgen.

Als een patiënt tekenen van virale hemorragische koorts vertoont, kan deze in isolatie worden opgenomen in een van de drie referentiehospitalen (UZ Antwerpen, Sint-Pietershospitaal Brussel, UZ Leuven). De WHO legt momenteel geen beperkingen op met betrekking tot het verkeer van mensen en goederen van en naar de DRC.

Voor meer informatie kan u terecht op de webpagina van de WHO.

Meer nieuws over

PUBLIC HEALTH     BUITEN LAND