Ga naar hoofdinhoud

Kevin Ariën ontvangt wetenschapscommunicatieprijs KVAB

21-10-15 10:49

Afbeelding 1/1 : een foto van Prof. Kevin Ariën

Prof. Kevin Ariën, hoofd van de Dienst Virologie aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde, ontving op woensdag 21 oktober de jaarprijs wetenschapscommunicatie van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten (KVAB).

Kevin Ariën ontving de prijs voor zijn wetenschappelijk advies en de talrijke duidingsacties rond de tv-serie Cordon, en de ebola-epidemie die in maart 2014 uitbrak in West-Afrika. Ariën schreef onder andere een blog, stond de pers regelmatig te woord en vertelde het publiek alles over virussen tijdens de Dag van de Wetenschap 2014.

Hiermee brengt hij virologie op een toegankelijke manier bij het grote publiek, aldus de jury. De laureaten van deze prijs blinken uit op het vlak van wetenschapscommunicatie en dragen zo bij aan de plaats van de wetenschap binnen de samenleving.

Prof. Ariën werd op woensdag 21 oktober 2015 samen met de 13 andere laureaten van de jaarprijzen wetenschapscommunicatie gehuldigd in het Paleis der Academiën in Brussel. De winnaars werden op 2 juli bekend gemaakt tijdens de summerschool wetenschapscommunicatie ‘Zeg ’t eens / Let’s Talk Science’ van de Vlaamse universiteiten.

Link

Foto van Kevin Ariën bovenaan © 2014 - Ans Brys

Meer nieuws over

PUBLIC HEALTH     BUITEN LAND