Ga naar hoofdinhoud

Masterstudenten bespreken Belgische gezondheidszorg met politici

Een debat

20 mrt 201717:00

Afbeelding 1/1 : Twee studenten nemen deel aan debat.

Onze studenten die de Health Systems Management and Policy richting van onze Master of Public Health volgen zullen in debat gaan met vijf Vlaamse politici over gezondheidszorg in België.

De discussie met Dirk Avonts (Groen!), Yasmine Kherbache (sp.a), Nahima Lanjri (CD&V), Peter Persyn (N-VA) en Lieve Wierinck (Open VLD) is deel van een module waarbij dieper wordt ingegaan op sociale bescherming in de gezondheid. Het grootste deel van de voornamelijk Afrikaanse studenten van de  Master of Public Health, die dit jaar in het Frans wordt georganiseerd, bekleden management posities in de publieke gezondheidszorgsector van hun thuisland.

Dit debat kadert in een lespakket van drie weken waarbij de studenten onder andere het RIZIV, het Ministerie van Sociale Zaken, een ziekenfonds en middenveldorganisaties betrokken bij de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting bezoeken. Daarnaast wordt aan de studenten ook gevraagd om in kleine groepen naar de situatie rond sociale bescherming in hun thuisland te kijken. Tijdens de module lichten enkele gastsprekers tevens de nodige deelaspecten toe, zoals het “matteüseffect” in onze sociale zorg en de historische rol van sociale bewegingen in de uitbouw van de sociale zekerheid in onze contreien. Het debat wordt gemodereerd door prof. Bart Criel (ITG).