Ga naar hoofdinhoud

Proclamatie Master in Public Health

06 jul 201715:30

Afbeelding 1/1 : Proclamatie Master in Public Health

Inschrijven niet verplicht

Op donderdag 6 juli vindt op de Campus Rochus van het Instituut voor Tropische Geneeskunde de officiële proclamatie plaats van de Master (MSc) in Public Health van de lichting 2017, in de specialisaties Ziektebestrijding (MPH-DC), Gezondheidszorgmanagement en –beleid (MPH-HSMP), en Internationale Gezondheid (MPH-IH). Tijdens de muzikaal opgeluisterde afstudeerceremonie worden de diploma’s officieel overhandigd aan de deelnemers van deze opleidingen.

De nieuw-gediplomeerden keren naar huis terug met een rugzak vol nieuwe kennis en vaardigheden. Die zullen hen in staat stellen om, waar ook ter wereld ze hun carrière verder zetten, de strijd tegen tropische en chronische ziekten op een vakkundige manier te coördineren, nieuwe wereldwijde gezondheidsbedreigingen aan te pakken, reproductieve gezondheidsproblemen te beheersen, het beheer van de gezondheidszorg te leiden, en een nieuw gezondheidsbeleid te ontwerpen. Door de cursisten een complete opleiding te geven draagt het ITG aan het verder ontwikkelen van een sterk stelsel voor gezondheidszorg in armere gebieden en het verbeteren van de gezondheid van individuen en bevolkingen wereldwijd.

Aan het einde van deze proclamatiedag wordt afscheid genomen van de nieuwbakken Masters met een feestdiner in de Antwerpse Zoo.