Aidsreferentiecentrum Antwerpen (ARC)

Voor medische en psychosociale begeleiding bij hiv komt u naar het Aidsreferentiecentrum Antwerpen. Onze artsen zijn gespecialiseerd in soa’s en hiv-infecties. U bent dus in goede handen. En komt indien mogelijk bij dezelfde arts terecht.

Naast onze artsen vindt u in het Aidsreferentiecentrum Antwerpen:

  • (Sociaal-)verpleegkundigen en maatschappelijk werkers
  • Therapiecounselors en psychologen
  • Seksuologen en voedingsdeskundigen
  • ...

Ze beantwoorden al uw vragen en geven u het juiste advies. U kunt trouwens álles met hen bespreken. Want onze medewerkers houden zich strikt aan het beroepsgeheim en behandelen uw gegevens met het grootste respect voor uw privacy.

Twee locaties

Het Aidsreferentiecentrum Antwerpen spreidt zijn activiteiten over het:

Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen
(Hiv-soa-kliniek)

De artsen in de Hiv-soa-kliniek van het ITG maken graag tijd voor u vrij. Maar maak altijd eerst een afspraak. Kom daarvoor naar het onthaal of bel ons elke werkdag tussen 9 en 17 uur (op dinsdag pas vanaf 14 uur).

Past de afspraak toch onverwacht niet? Annuleer die dan zo snel mogelijk – ten laatste de dag ervoor. Doet u dat meermaals niet, dan rekenen we die consultaties toch aan.

Universitair Ziekenhuis Antwerpen
(Dienst Tropische Ziekten en Dienst Hiv-pediatrie)

Voor dringende hulp na 17 uur en in het weekend werkt het Aidsreferentiecentrum Antwerpen samen met het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA).

Ga naar de Dienst Spoed van het UZA. Bel vooraf naar 03 821 30 00 (spoed) of 03 821 51 53 (verpleegwacht). Vermeld duidelijk dat het ITG u opvolgt.

Voor noodgevallen met kinderen neemt u contact op met de wachtdienst voor kinderen van het UZA (24/7). Bel naar 03 821 30 00 en vraag naar de Dienst Spoed.