Departement Biomedische Wetenschappen

In het Departement Biomedische Wetenschappen houden onderzoekers zich voornamelijk bezig laboratoriumonderzoek, al is dit vaak verbonden aan terreinonderzoek. Onze aandacht gaat met name uit naar ziekteverwekkers.

Onze expertise ligt in de microbiologie en parasitologie, de moleculaire biologie en epidemiologie, de immunologie en de ecologie van tropische infectieziekten. Ons werkveld bestrijkt enerzijds het fundamentele en translationele onderzoek in het laboratorium, anderzijds de ecologische, biologische en moleculaire aspecten van transmissie- en populatiedynamica van de pathogenen, hun tussengastheren en reservoirs in het veld.

Met ons onderzoek proberen we de biologie, ecologie en pathologie van infectieziekten beter te begrijpen. We vertalen die kennis naar nieuwe biomedische toepassingen, zoals diagnostische tests, en ontwikkelen interventies ter bestrijding van vectoren en dierlijke reservoirs. We hebben ook aandacht voor diergeneeskunde en in het bijzonder voor zoönosen, ziekten die overgaan van dier op mens.

 

Evenementen

06 aug 2020

PhD defence Keshav Rai

Development of tools to determine the phenotype and genotype of Leishmania donovani for tracking treatment failure in anthroponotic visceral leishmaniasis in Nepal.

West Bengal State University, Kolkata

11 jun 2020

PhD defence Vera Kühne (Online)

Alternative antigens for a point of care test for serodiagnosis of visceral leishmaniasis in East Africa

Online

02 jun 2020

PhD defence Kamela Charmaine Sy Ng (Online)

Utilization of molecular resistance test results as tools to support public health efforts for improved control of rifampicin-resistant tuberculosis