Departement Volksgezondheid

Het Departement Volksgezondheid doet onderzoek naar gezondheidssystemen en naar epidemiologie en de bestrijding van ziekten op niveau van een hele bevolking. De wetenschappelijke opdracht van het departement Volksgezondheid gaat uit van de menselijke populatie.

De expertise van de onderzoekers bestaat vooral uit de epidemiologie van tropische en infectieuze aandoeningen; de evaluatie van specifieke interventies voor ziektebestrijding op bevolkingsniveau; socio-economische en organisatorische aspecten van gezondheidszorg; en het algemene en internationale gezondheidsbeleid.

Het wetenschappelijk werk speelt zich in hoofdzaak af in of bij de gemeenschappen, gezondheidsdiensten en relevante instanties in ontwikkelingslanden, en in nationale en internationale beleidsorganisaties.

Het beoogt de vermindering van de ziektelast, in het bijzonder van tropische en infectieuze aandoeningen, door specifieke en algemene interventies; de optimale organisatie van een toegankelijke, adequate, integrale en efficiënte gezondheid, met bijzondere aandacht voor de minst begoeden en andere risicogroepen; en de ontwikkeling van een internationaal gezondheidsbeleid dat uitgaat van de universele mensenrechten.

 

Evenementen

Sandfly having blood meal

03 mei 2018

PhD defence Issam Bennis

Cutaneous leishmaniasis in Morocco: psychosocial burden and simplified diagnosis

University of Antwerp, Wilrijk
David Hendrickx

30 apr 2018

PhD defence David Hendrickx

Revealing the public health significance of skin infections among Aboriginal children living in the Pilbara: A call to action in Western Australia

University of Western Australia
Alexandre Delamou

29 mrt 2018

PhD defence Alexandre Delamou

Towards a fistula free generation: lessons learned from long-term follow-up of women after obstetric fistula repair in Guinea

ULB, Bruxelles