Departement Volksgezondheid

Het Departement Volksgezondheid doet onderzoek naar gezondheidssystemen en naar epidemiologie en de bestrijding van ziekten op niveau van een hele bevolking. De wetenschappelijke opdracht van het departement Volksgezondheid gaat uit van de menselijke populatie.

De expertise van de onderzoekers bestaat vooral uit de epidemiologie van tropische en infectieuze aandoeningen; de evaluatie van specifieke interventies voor ziektebestrijding op bevolkingsniveau; socio-economische en organisatorische aspecten van gezondheidszorg; en het algemene en internationale gezondheidsbeleid.

Het wetenschappelijk werk speelt zich in hoofdzaak af in of bij de gemeenschappen, gezondheidsdiensten en relevante instanties in ontwikkelingslanden, en in nationale en internationale beleidsorganisaties.

Het beoogt de vermindering van de ziektelast, in het bijzonder van tropische en infectieuze aandoeningen, door specifieke en algemene interventies; de optimale organisatie van een toegankelijke, adequate, integrale en efficiënte gezondheid, met bijzondere aandacht voor de minst begoeden en andere risicogroepen; en de ontwikkeling van een internationaal gezondheidsbeleid dat uitgaat van de universele mensenrechten.

 

Evenementen

David Hendrickx

30 apr 2018

PhD defence David Hendrickx

Revealing the public health significance of skin infections among Aboriginal children living in the Pilbara: A call to action in Western Australia

University of Western Cape

29-30 jan 2018

HERMETIC Steering Committee at ITM

On 29 and 30 January, the HERMETIC Steering Committee took place at ITM.

Institute of Tropical Medecine, Antwerp
Fifteen year old mother with newborn in Bangladesh.

17 nov 2017

PhD defence A.S.M. Shahabuddin

Exploring Maternal Health Care-seeking Behavior of Married Adolescent Girls in Bangladesh and Nepal

VU University Amsterdam, Amsterdam