News overview
News

Excellente beoordeling Msc in Public Health

NVAO-persbericht
nvao
De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) heeft 22 augustus 2016 de manama- opleiding "Master of Science in Public Health" van het Antwerpse Instituut voor Tropische Geneeskunde als excellent beoordeeld. Dit eindoordeel is vrij uniek en dit betekent dat deze opleiding ver uitsteekt boven de basiskwaliteit.

De Master of Sciences in Public Health van het Instituut voor Tropische Geneeskunde, een "masters-na-masters" of manama opleiding, werd in augustus 2016 opnieuw geaccrediteerd door de NVAO en werd over de hele lijn als excellent beoordeeld. Enkel in 2013 deed de Universiteit Gent het hen voor met een excellent voor de European Master of Law and Economics (joint degree). Deze beoordeling is dus vrij uniek en dit betekent dat de opleiding van een heel hoog niveau is.

Deze master na master in Public Health werd beoordeeld aan de hand van 4 kwaliteitseisen:

  1. Beoogd eindniveau: wat beoogt de opleiding?
  2. Onderwijsproces: hoe realiseert de opleiding dat?
  3. Gerealiseerd eindniveau: in welke mate worden de doelstellingen bereikt?
  4. Generieke kwaliteitsborging: garandeert de academische omgeving een adequate en continue kwaliteitsbeheersing?

Op alle 4 kwaliteitseisen scoort de opleiding excellent; wat betekent dat het als een internationaal voorbeeld en "best practice" beschouwd kan worden. Het internationaal beoordelend panel is van mening dat het curriculum goed samengesteld is: veeleisend maar met veel ondersteuning voor de studenten in een coherente en stimulerende leeromgeving en excellente studentenvoorzieningen. Het onderwijs wordt verzorgd door toponderzoekers met veel internationale veldervaring. De institutionele omgeving verzekert een permanente kwaliteitszorg. De NVAO is verheugd dat een tweede opleiding het oordeel excellent heeft behaald.

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde is één van de belangrijkste instellingen ter wereld voor onderwijs, onderzoek en dienstverlening in de tropische geneeskunde en de mondiale gezondheid, met bijzondere aandacht voor ontwikkelingslanden. De éénjarige master na master Public Health is gericht op, en wordt gevolgd door ervaren gezondheidsprofessionals en onderzoekers uit heel de wereld. De opleiding wordt aangeboden te Antwerpen met de volgende drie afstudeerrichtingen:

  1. Disease Control (DC)
  2. Health Systems Management and Policy (HSMP)
  3. International Health (IH). Deze laatste, flexibele richting past in het Europese samenwerkingsverband TropEd

Links

Spread the word! Share this story on

Related stories