Jobs overview

Bibliothecaris

Bibliotheek

Apply before 14 April 2023

Apply today!

Bepaal mee de toekomst

Meer dan 480 medewerkers van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) dragen elke dag bij aan het verbeteren van de gezondheid van miljoenen mensen wereldwijd. Onze onderzoekers voeren meer dan 200 wetenschappelijke projecten uit op het vlak van tropische geneeskunde en internationale gezondheid. Onze docenten ontvangen elk academiejaar meer dan 500 professionals uit de hele wereld om onze hoog aangeschreven medische opleidingen te volgen. Jaarlijks vinden in onze kliniek tienduizenden reis- en soa-consultaties plaats, en onderzoeken onze internationaal erkende referentielaboratoria vele honderdduizenden stalen.

De ITG-bibliotheek is gespecialiseerd in literatuur over tropische geneeskunde en internationale gezondheid, infectieziekten, microbiologie, parasitologie en medische entomologie. De historische collectie bestaat uit zo’n 30.000 gedrukte boeken en dissertaties, en meer dan 1500 tijdschriften. De meer recente literatuur is hoofdzakelijk digitaal, ontsloten door internationale databanken zoals PubMed en Web of Science, en zelf geproduceerde selecties inzake specifieke tropische ziekten, incl. de talrijke publicaties van de ITG-onderzoekers (zie https://lib.itg.be).

ITG is op zoek naar een gedrevens bibliothecaris om de toekomst van de ITG-bibliotheek mee te bepalen en te zorgen dat de bibliotheek een partner is voor studenten, docenten, onderzoekers en externe gebruikers.

Opdracht

·       Je adviseert in samenwerking met de andere academische diensten het ITG-bestuurscomité over een toekomstgericht bibliotheekbeleid en je bent er het eerste aanspreekpunt voor. .

·       In samenspraak met studenten, docenten en onderzoekers ben je verantwoordelijk voor het  het up to date houden en aansturen van de (digitale) diensten en collecties die onderwijs, onderzoek en dienstverlening faciliteren.

·       Je stuurt de ontwikkelingen rond Open Science en Open Access aan samen met de diensten Onderzoek en Kwaliteit.In samenwerking met de dienst Onderzoek analyseer je de wetenschappelijke output en academische publicaties (‘bibliometrie’).

·       In samenwerking met de dienst kwaliteit werk je een archiveringsbeleid uit voor het ITG.

·       Je vertegenwoordigt de bibliotheek binnen het ITG, alsook in nationale en internationale vergaderingen.

·       Je werkt actief aan je professionele ontwikkeling door deelname aan conferenties, cursussen, etc. Je bent goed geïnformeerd over de internationale trends in je vakgebied.

Profiel

·       Je hebt een masterdiploma bij voorkeur aangevuld met een opleiding in de informatiewetenschappen.

·       Kennis en ervaring in het leidinggeven en in de werking van wetenschappelijke bibliotheken zijn een pluspunt.

·       Je hebt een globaal inzicht in informatiesystemen en technologie voor bibiotheken

·       Je bent positief ingesteld, leergierig, hebt een grote verantwoordelijkheidszin en bent klantgericht. Je bent een talent in strategische adviesverlening. Je vertrekt vanuit jouw kennis en expertise en houdt steeds rekening met belangen van het ITG.

·       Je komt afspraken na en haalt energie uit het snel, efficiënt en kwalitatief werken. Je bent organisatiesensitief en weet in te schatten wanneer je anderen best betrekt. Je bent een echte teamspeler die ook zelfstandig kan werken.

·       Je straalt integriteit uit en hebt aandacht voor diversiteit.

·       Je kan je vlot uitdrukken in het Nederlands en het Engels, zowel mondeling als schriftelijk. Kennis van het Frans is een pluspunt.

Aanbod

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde hecht groot belang aan menselijke waardigheid en diversiteit, academische creativiteit en een kritische geest, solidariteit en samenwerking, en het welzijn van medewerkers, studenten, patiënten en cliënten. Jouw opdracht draagt bij aan de maatschappelijke relevante opdracht van het ITG. Wij bieden je:

·       Een voltijdse functie voor onbepaalde duur. Startdatum: mei 2023.

·       Een uitdagende werkomgeving met aandacht voor work-life balance en voor individuele groei en ontplooiing.

·       Een werkplek midden in de bruisende stad Antwerpen, goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Mogelijkheid tot telewerk.

·       Een loon rekening houdend met je werkervaring aangevuld met enkele extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques en aanvullend pensioen.

Excited about this position?

Voor meer informatie over deze functie kan je contact opnemen met HR (recruitment@itg.be).

Solliciteren kan tot 14/4 via onderstaand formulier. We vragen je om je CV en motivatiebrief toe te voegen.

Past deze functie niet in jouw profiel, maar ken je iemand die dat wel doet? Geef hen die kans en deel deze vacature.

Do you know the perfect candidate? Share this offer on

Upload file
Upload file
Upload file