Jobs overview

Preventieadviseur

Algemene Beheersdiensten - Veiligheid, Welzijn en Milieu

Apply today!

Meer dan 480 medewerkers van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) dragen elke dag bij aan het verbeteren van de gezondheid van miljoenen mensen wereldwijd. Onze onderzoekers voeren meer dan 200 wetenschappelijke projecten uit op het vlak van tropische geneeskunde en internationale gezondheid. Onze docenten ontvangen elk academiejaar meer dan 500 professionals uit de hele wereld om onze hoog aangeschreven medische opleidingen te volgen. Jaarlijks vinden in onze kliniek tienduizenden reis- en soaconsultaties plaats, en onderzoeken onze internationaal erkende referentielaboratoria vele honderdduizenden stalen.

Deze heel diverse opdrachten kunnen we maar op één manier waarmaken: dankzij een grote passie voor onze missie. Spreekt het ITG je aan als werkplek? Dan verwelkomen we je heel graag als preventieadviseur in de dienst Veiligheid, Welzijn en Milieu.

Functieomschrijving

Als preventieadviseur bij het ITG maak je deel uit van de dienst Veiligheid Welzijn en Milieu. Samen met je collega’s geef je advies en ondersteuning aan directie, hiërarchische lijn en werknemers in het toepassen van het veiligheids-, welzijns- en milieubeheerssysteem van het ITG.  Dit systeem is geïntegreerd met het ISO-9001 kwaliteitssysteem van het ITG en wordt opgebouwd volgens de normen ISO 14001 voor milieu en ISO 45001 voor veiligheid. Daarnaast bouw je mee aan een proactief en constructief veiligheids-, welzijns- en milieubeleid en -cultuur.

Opdracht:

 • Naast de wettelijke taken en opdrachten van een preventieadviseur zorg je voor een goed beheer en opvolging van de volgende domeinen: security, bioveiligheid en arbeidsveiligheid.

 • Je bent bereid om in de toekomst een interne opleiding tot bioveiligheidscoördinator te volgen.

 • Je verstrekt adviezen over veiligheid en welzijn op het werk, voert risico- en ongevallenanalyses uit, stelt maatregelen en actieplannen voor,  rekening houdend met het wettelijk kader en in samenwerking met collega-preventieadviseurs, milieu- en bioveiligheidscoördinatoren.

 • Je rapporteert aan het diensthoofd Veiligheid, Welzijn en Milieu en ondersteunt de hiërarchische lijn binnen het instituut.

 • Je draagt bij aan het algemeen beleid van het ITG op gebied van (bio)veiligheid, welzijn en milieu.

 • Je draagt bij aan de werkzaamheden van het Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk.

Profiel

 • Je hebt een hoger diploma in een wetenschappelijke richting ((bio)ingenieur, biologie, veiligheidswetenschappen, integrale veiligheid of gelijkaardig), of bouwkunde.

 • Je beschikt over het getuigschrift preventieadviseur niveau 2.

 • Enkele jaren relevante ervaring is een pluspunt.

 • Je hebt bij voorkeur ervaring in het werken met biologische agentia in labo-omgevingen

 • Je hebt kennis in bioveiligheid en/of (bio)security

 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels en werkt vlot met Microsoft Office-toepassingen.

 • Je spoort zelf spontaan onregelmatigheden en verbetermogelijkheden op volgens het DRBS-systeem. Je gaat geregeld langs op de werkvloer om na te gaan of de wettelijke vereisten en reglementeringen inzake (bio)veiligheid opgevolgd worden.

 • Je bent sterk in prioriteiten stellen en gaat steeds planmatig te werk.

 • Je bent flexibel en springt je collega-preventieadviseurs bij waar nodig, je hecht belang aan een goede onderlinge verstandhouding met het “één voor allen - allen voor één” samenwerkingsprincipe.

 • Je hebt zowel een sterke analytische geest als een groot empathisch inlevingsvermogen.

 • Opleiding, kennis en ervaring in kwaliteitszorgsystemen zijn pluspunten.

Aanbod

Het ITG zet zich in voor een divers, rechtvaardig en inclusief instituut. We streven naar uitmuntendheid en relevantie, integriteit, duurzaamheid en doorzettingsvermogen en eerlijkheid. Jouw opdracht draagt bij aan de maatschappelijke relevante opdracht van het ITG. Wij hechten waarde aan menselijke waardigheid en diversiteit, academische creativiteit en een kritische geest, solidariteit en samenwerking, en het welzijn van medewerkers, studenten, patiënten en cliënten. Wij bieden je:

 • Een voltijdse functie met een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur. Startdatum zo snel mogelijk.

 • Een collegiale werkomgeving met aandacht voor work-life balance en voor individuele groei en ontplooiing.

 • Een werkplek midden in de bruisende stad Antwerpen, goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

 • Een loon rekening houdende met je werkervaring met enkele extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques en aanvullend pensioen.

Excited about this position?

Solliciteer voor deze functie en vul het onderstaande sollicitatieformulier in. Vergeet niet om je motivatiebrief en curriculum vitae toe te voegen. We aanvaarden geen sollicitaties zonder motivatiebrief en cv.

Heb je vragen over deze functie of de selectieprocedure van het ITG? Neem dan contact op met Personeelszaken door een e-mail te sturen naar recruitment@itg.be.

Ben je een collega binnen het ITG en toe aan een nieuwe uitdaging? Aarzel dan niet om contact op te nemen met HR om deze functie te bespreken. We behandelen jouw kandidaatstelling strikt vertrouwelijk.

Do you know the perfect candidate? Share this offer on

Upload file
Upload file
Upload file