Jobs overview

Preventieadviseur

General Management Office │Safety, Health and Environment

Apply before 15 February 2023

Apply today!

Achtergrond

De meer dan 480 medewerkers van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) dragen elke dag bij aan het verbeteren van de gezondheid van miljoenen mensen in de wereld. Onze onderzoekers verrichten meer dan 200 wetenschappelijke projecten op het gebied van tropische geneeskunde en internationale gezondheid. Elk academiejaar ontvangen onze docenten meer dan 500 professionals uit de hele wereld om onze hoog aangeschreven medische opleidingen te volgen. Jaarlijks vinden in onze kliniek tienduizenden reis- en soa-consultaties plaats, en onderzoeken onze internationaal erkende referentielaboratoria vele honderdduizenden stalen.

Maak deel uit van ons verhaal. We staan te popelen om je te verwelkomen als preventieadviseur binnen de Dienst Veiligheid, Welzijn en Milieu (VWM).

Als preventieadviseur bij het ITG geef je, samen met je collega's, advies en ondersteuning aan de directie, de hiërarchische lijn en de werknemers bij het toepassen van het veiligheids-, welzijns- en milieubeheerssysteem van het ITG.  Dit systeem is geïntegreerd met het ISO-9001 kwaliteitssysteem van het ITG en wordt opgebouwd volgens de normen ISO 14001 voor milieu en ISO 45001 voor veiligheid. Daarnaast bouw je mee aan een proactief en constructief veiligheids-, welzijns- en milieubeleid en -cultuur.

Wat je doet

 • Naast de wettelijke taken en opdrachten van een preventieadviseur zorg je voor een goed beheer en opvolging van de volgende domeinen: security, bioveiligheid, arbeidsveiligheid en noodplanning.

 • Je bent bereid om in de toekomst een interne opleiding tot bioveiligheidscoördinator te volgen.

 • Je verstrekt adviezen over veiligheid en welzijn op het werk, voert risico- en ongevallenanalyses uit, stelt maatregelen en actieplannen voor,  rekening houdend met het wettelijk kader en in samenwerking met collega-preventieadviseurs, milieu- en bioveiligheidscoördinatoren.

 • Je rapporteert aan het diensthoofd Veiligheid, Welzijn en Milieu en ondersteunt de hiërarchische lijn binnen het instituut.

 • Je draagt bij aan het algemeen beleid van het ITG op gebied van (bio)veiligheid, welzijn en milieu.

 • Je draagt bij aan de werkzaamheden van het Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk.

Wat we zoeken

 • Je beschikt over een masterdiploma in een wetenschappelijke richting ((bio)ingenieur of gelijkaardig) of bouwkunde.

 • Je beschikt over het getuigschrift preventieadviseur niveau 2.

 • Enkele jaren relevante ervaring is een pluspunt.

 • Je hebt bij voorkeur ervaring in laboratoriumomgevingen en/of beschikt over kennis in bioveiligheid, biologische agentia en/of security

 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels en werkt vlot met Microsoft Office-toepassingen.

 • Je spoort zelf spontaan onregelmatigheden en verbetermogelijkheden op volgens het DRBS-systeem. Je gaat geregeld langs op de werkvloer om na te gaan of de wettelijke vereisten en reglementeringen inzake (bio)veiligheid opgevolgd worden.

 • Je bent sterk in prioriteiten stellen en gaat steeds planmatig te werk.

 • Je bent flexibel en springt je collega-preventieadviseurs bij waar nodig, je hecht belang aan een goede onderlinge verstandhouding met het “één voor allen - allen voor één” samenwerkingsprincipe.

 • Je hebt zowel een sterke analytische geest als een groot empathisch inlevingsvermogen.

 • Opleiding, kennis en ervaring in kwaliteitszorgsystemen zijn pluspunten.

Wat we bieden

Het ITG streeft ernaar een divers, rechtvaardig en inclusief instituut te zijn, met uitmuntendheid, relevantie, integriteit, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en eerlijkheid als belangrijkste waarden. Jouw taak is in lijn met de maatschappelijke relevante opdracht van het ITG. Wij hechten waarde aan menselijke waardigheid en diversiteit, academische creativiteit en een kritische geest, solidariteit en samenwerking, en het welzijn van medewerkers, studenten, patiënten en cliënten. Wij bieden je:

 • Een voltijdse functie met een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur. Startdatum zo snel mogelijk.

 • Een collegiale werkomgeving met aandacht voor work-life balance, individuele groei en ontplooiing.

 • Een werkplek midden in de bruisende stad Antwerpen, goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

 • Een loon, rekening houdende met je werkervaring, met enkele extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques en aanvullend pensioen.

Excited about this position?

Apply for this position by completing the application form below as soon as possible. Don't forget to attach your motivation letter and curriculum vitae. We won't accept applications that don't include a motivation letter and CV.


Do you have questions about this position or the selection process of ITM? Please contact Human Resources by sending an e-mail to recruitment@itg.be.


Are you a colleague within ITM and ready for a new challenge? Do not hesitate to contact HR about this position. Your candidacy will be handled strictly confidential.

Do you know the perfect candidate? Share this offer on

Upload file
Upload file
Upload file