Back to overview
Open for applications

Reizigersadvisering voor Huisartsen

Deze cursus rond reisgeneeskunde is gericht op huisartsen en gaat dieper in op reisgerelateerde risico’s en preventiestrategieën en consultaties na een reis (post-travel).

Apply now

Deadline: 1 March 2024

Continuing education

  • Distance learning

Dutch

-

About the course

Rationale

Het ITG heet u van harte welkom bij de bijscholing reisgeneeskunde voor huisartsen.

U bent als huisarts een belangrijke bron van preventief reisadvies. Om de gezondheidsrisico´s van individuele reizigers goed in te schatten, is inzicht in het gebruik van gedetailleerde landeninformatie en een basiskennis over de algemene en specifieke preventiemaatregelen nodig. Deze opleiding maakt u vertrouwd met de belangrijkste aspecten van reizigersadvisering. Met deze opleiding versterk je jouw expertise op het gebied van preventief reisadvies en ben je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende vijf online lessen maakt u zich deze kennis eigen onder begeleiding van docenten-artsen van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Na het examen, volgt een laatste les over het herkennen van tropische ziekten, maar dat is dus niet de focus van deze bijscholing.

Learning objectives

Na afloop van deze online opleiding:

·       Kent u de belangrijkste gezondheidsrisico’s op reis.

·       Kunt u een individuele risico-afweging maken, rekening houdend met de bestemming, de gezondheidstoestand en de reisomstandigheden.

·       Kunt u onderscheid maken tussen aspirant-reizigers die u zélf kunt adviseren en aspirant-reizigers die naar een gespecialiseerd centrum verwezen moeten worden.

·       Kunt u gebruik maken van de reisgeneeskundewebsite en app van het ITG (www.wanda.be) om een advies op maat te geven.

97

Programme director(s)

  • Ula Maniewski-Kelner

Programme coordinator(s)

  • Susan Dierickx

Programme administrator(s)

  • Ana Dourado

Contact

  • avondseminaries@itg.be