Raad van bestuur

(Samenstelling vanaf 31 januari 2018)
Foto van Cathy Berx
Fiche naam
Fiche function
Fiche aangesteld door/via
Fiche bio

Voorzitter

Foto van Cathy Berx
Cathy Berx
Lid sinds 20 mei 2008
Aangeduid door de Provincie Antwerpen
Cathy Berx (1969) is gouverneur van de provincie Antwerpen. Ze behaalde haar licentiaatsdiploma rechten in 1993 aan de Universiteit Antwerpen, waar ze ook een doctoraat in het publiek recht behaalde. Vanaf 2000 doceert Cathy Berx als professor aan de Universiteit Antwerpen. Voordat ze gouverneur werd, was ze ondervoorzitter van het Antwerpse OCMW en zetelde ze in het Vlaams Parlement voor CD&V. Tevens was ze topadviseur van voormalig minister-president en eerste minister Yves Leterme. In haar huidige functie als gouverneur is ze commissaris van de Federale en de Vlaamse regering voor de provincie Antwerpen en zit ze de deputatie voor.

Ondervoorzitter

Foto van Karel Baert
Karel Baert
Lid sinds 8 jan 2014
Ondervoorzitter sinds 19 oktober 2016
Aangeduid door de Raad van Bestuur
Karel Baert (1960) is partner bij Egon Zehnder waar hij sinds 2000 werkzaam is. Hij studeerde rechten aan de KU Leuven en genoot de opleiding voor buitenlandse juristen bij de DAAD in Bonn, Duitsland. Hij begon zijn carrière als advocaat bij Loeff Claeys Verbeke (nu Allen & Overy). Later bekleedde hij verschillende managementposities bij Deutsche Bank en bij Bpost Bank, waar hij gedelegeerd bestuurder was.

Leden

Foto van Bruno Gryseels
Bruno Gryseels
Lid sinds 1995
Directeur van het Instituut voor Tropische Geneeskunde
Bruno Gryseels (1954) studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Gent (1972-1979), en tropische geneeskunde en hygiëne aan het ITG (1979). Hij behaalde zijn doctoraat (PhD) aan de Universiteit Leiden in 1990. Na zijn studies werd hij onderzoeker op het ITG, aan het Departement Tropische Pathologie. In 1980-1981 werkte hij voor het ITG op het Laboratorium Parasitologie aan de Universiteit van Zaïre in Kinshasa. Lees meer.
Foto van Jan Phillippé
Jan Philippé
Lid sinds 23 okt 2012
Aangeduid door de Universiteit Gent
Jan Philippé (1972) werkt in het Laboratorium Klinische Biologie van het UZ Gent en geeft les aan medische laboranten van de Hogeschool Gent. Hij studeerde geneeskunde, chirurgie en verloskunde aan de Universiteit Antwerpen en behaalde een certificaat in de tropische geneeskunde aan het ITG. Verder specialiseerde hij zich in laboratoriumgeneeskunde, medisch en farmaceutisch onderzoek en biomedische wetenschappen. Hij werkte als arts in Zaïre en gaf les aan de Nationale Universiteit van Rwanda. Jan Philippé publiceerde meer dan 100 internationale papers inzake hematologie en tropische geneeskunde.
Foto van Johan Van Eldere
Johan Van Eldere
Lid sinds 19 okt 2016
Aangeduid door de Katholieke Universiteit Leuven
Johan Van Eldere (1958) studeerde geneeskunde aan de KU Leuven en was tot 1988 onderzoeksassistent bij het Rega Instituut voor Medisch Onderzoek (Leuven) en bij het Instituut voor Moleculaire Geneeskunde (Oxford, UK) tot 1990. Hij specialiseerde zich in klinische microbiologie en laboratoriumgeneeskunde en werd zo sinds 1993 hoofd van de afdeling klinische bacteriologie en mycologie aan de KU Leuven. Sinds 2014 is hij ook hoofdgeneesheer aan het Universitair Ziekenhuis Leuven.
Foto van Herman Van Goethem
Herman Van Goethem
Lid sinds 19 okt 2016
Aangeduid door de Universiteit Antwerpen
Herman Van Goethem (1958) is rector van Universiteit Antwerpen. Hij doctoreerde in de Rechten en haalde een Master Geschiedenis. Momenteel doceert hij onder meer “Politieke en institutionele geschiedenis van België” en “Geschiedenis en beeld”. Sinds 2013 is hij tevens Conservator en Algemeen Directeur van Kazerne Dossin. Als auteur werd hij reeds vaak bekroond voor zijn wetenschappelijke werken, die vaak ook bij een ruimer publiek aanslaan.