research_projects_itm

Projecten

Onderzoekers van het ITG zijn betrokken bij een aantal onderzoeksprojecten met grote impact, in samenwerking met partners uit de hele wereld.

memo-new-header

Monitoring van exotische steekmuggen in België (MEMO+)

Exotische steekmuggen zijn in opmars in België. Wetenschappers van het ITG volgen samen met partners de locaties in België op waar exotische soorten ons land binnenkomen. Sinds 2022 doen ze ook een beroep op jou om de tijgermuggen te spotten.
Over dit project
group-picture-SIMBLE-header-resized

Vereenvoudigd Bloedkweeksysteem (SIMBLE)

Met het SIMBLE-project wensen we beter aangepaste diagnostiek in Sub-Saharaans Afrika te introduceren. Om effectief en nuttig te zijn in een tropische omgeving, moeten diagnoseapparatuur en -middelen 'getropicaliseerd' worden (d.w.z. bestendig worden gemaakt tegen stof, vochtigheid en instabiele stroomvoorziening). Het is belangrijk dat leken de middelen gemakkelijk en goedkoop kunnen aanschaffen, onderhouden en gebruiken. Beter aangepaste diagnostiek impliceert een betere diagnose en behandeling.
Over dit project
Header_MyLife_1

My Life

Het My Life-project wordt gecoördineerd door een multidisciplinair team van het Antwerpse hiv-referentiecentrum. Jaarlijks peilen we naar de levenskwaliteit (en andere psychosociale factoren) van onze patiënten om te garanderen dat iedereen de best mogelijke zorg krijgt. My Life past binnen het holistische menselijke model van gezondheidszorg.
Over dit project
urban-areas

Maternale en neonatale gezondheid in stedelijke gebieden

We bestuderen de dynamiek die ontstaat tussen enerzijds de voorziening van maternale en neonatale gezondheidsdiensten in stedelijke gebieden (hoofdzakelijk grote steden) en anderzijds het gebruik ervan.
Over dit project
MATCO-header

MATCO

MATCO is een mondiaal onderzoek naar de verstrekking van maternale gezondheidszorg tijdens de COVID-19-pandemie. Met dit project willen we inzicht krijgen in de gevolgen van de pandemie voor de gezondheidszorg voor vrouwen (tijdens de zwangerschap, tijdens en na de bevalling) en hun pasgeborenen en trachten we de negatieve gevolgen te voorkomen door oplossingen te vinden en te verspreiden.
Over dit project

Word een healthtropist!

Het is onze missie om wetenschappelijk onderzoek te leveren dat bijdraagt aan wereldwijde gezondheid, een inspanning waaraan ook jij je steentje kan bijdragen.