IS4A4464

Departementen, groepen & diensten

Onze drie wetenschappelijke departementen zijn gericht op Pathogenen, Patiënten en Populaties en dragen bij aan onze vier kerntaken: onderzoek, onderwijs, medische dienstverlening en ontwikkelingssamenwerking.

 • volksgezondheid

  Departement Volksgezondheid

  We bestuderen gezondheidssystemen (de organisatie en werking van gezondheidsstelsels), epidemiologie en ziektebestrijding op bevolkingsniveau.

 • klinische-wetenschappen

  Departement Klinische Wetenschappen

  We onderzoeken de diagnostiek en behandeling van tropische ziekten, voeren klinische studies uit met nieuwe geneesmiddelen en bestuderen de diagnostiek en behandeling van infectieziekten, met speciale aandacht voor soa's, hiv en tbc.

 • biomedische-wetenschappen

  Departement Biomedische Wetenschappen

  We streven ernaar om wereldwijd het leed als gevolg van tropische infectieziekten te verminderen. Dat doen we door fundamentele inzichten te verwerven in de interacties tussen pathogeen, gastheer en vector, door aanpassingspatronen en factoren van pathogenen en vectoren aan veranderende macro- en micro-omgevingen te bestuderen en door innovatieve instrumenten te ontwikkelen ter verbetering van de diagnostiek, surveillance, preventie, behandeling en beheersing van infectieziekten.

Doorzoek onderzoeksgroepen en diensten

Laden