computer-laptop-man-african

Vrije leermiddelen

Over de jaren heen ontwikkelde het ITG een aantal educatieve tools waarmee studenten en professionals diepgaander inzicht in tropische geneeskunde kunnen verwerven.

WikiTropica

WikiTropica, ontwikkeld door experts van het ITG, stelt online cursusnotities over klinische tropische geneeskunde ter beschikking. De alomvattende online encyclopedie berust op wetenschappelijk bewijs, maar dient niet als klinische referentie.

Klinische besluitvorming met Kabisa

Kabisa is een elektronische leeromgeving waarmee studenten en artsen hun vaardigheden in diagnostiek kunnen aanscherpen. De software is gratis te downloaden.

Interactieve modules van klinische epidemiologie

Dit omvat oefeningen over drempels, een eenvoudige uiteenzetting van latent class analysis, en oefeningen over de stelling van Bayes.

Labhub

De ITG-Labhub bundelt opleidingsmateriaal, tools en hulpmiddelen rond laboratoriumthema's. Het biedt ondersteuning aan medische onderzoeks- en referentielaboratoria in omgevingen met weinig middelen.

Mendeley

Mendeley is een gratis referentiemanager waarmee je referenties en onderzoeksgegevens kunt opslaan, organiseren, noteren, delen en citeren.

Open Data Kit (ODK)

Open Data Kit (ODK) is een gratis en open-source softwaretool voor het verzamelen, beheren en gebruiken van gegevens in omgevingen met beperkte middelen. Deze online cursus is gericht op het ontwikkelen van ODK-enquêtes en het uploaden en downloaden van gegevens naar en van een publieke server.

QGIS

QGIS is een gratis en open-source applicatie voor het weergeven, bewerken, afdrukken en analyseren van geospatiale gegevens. Deze online cursus is gericht op het mappen van gegeorefereerde gegevens en basis ruimtelijke analyse.