_DSC2017-def

Steun ons

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in Antwerpen is een erkende internationale autoriteit op het gebied van onderwijs, geneeskunde, wetenschap en wereldgezondheid. Onze financiële middelen bestaan gedeeltelijk uit subsidies van de ministeries van Onderwijs, Onderzoek, Ontwikkelingssamenwerking en Volksgezondheid. Daarnaast is ons werk sterk afhankelijk van projectfinanciering, eigen inkomsten en sponsoring.
blood-sampling-sleeping-sickness

Iedereen verdient een goede gezondheid

Het is een fundamenteel mensenrecht dat ons bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde elke dag motiveert om het onderste uit de kan te halen. Wij geloven dat een combinatie van wetenschappelijk onderzoek, onderwijs, medische dienstverlening en internationale partnerschappen van groot belang is om huidige en toekomstige ziekten te kunnen bestrijden. Het is onze missie om wetenschappelijk onderzoek te leveren dat bijdraagt aan wereldwijde gezondheid, een inspanning waaraan ook jij je steentje kan bijdragen.

marleen-boelaert-study-fund-highlight

In de kijker: Marleen Boelaert Studiefonds

Voor veelbelovend onderzoekstalent in lage- en middeninkomenslanden.

Marleen Boelaert, gerespecteerd epidemioloog en een van de drijvende krachten achter het ITG, engageerde zich voor sociale rechtvaardigheid en gelijkheid.

Over dit fonds
clinic-itm

Jij maakt het verschil

Je kan ons op verschillende manieren steunen. Je kan een fonds oprichten, het ITG in je testament opnemen of een leerstoel met je organisatie opzetten.

Ben je er nog niet uit wat je zou willen doen? Geen zorgen, je kan onze missie ook steunen zonder aan een specifiek doel te schenken. Maak gewoon een algemene donatie en vertrouw op ons om te bepalen waar jouw bijdrage het meest nodig is. Je bijdrage zal hoe dan ook goed besteed worden!

Ontdek hoe jij je steentje kan bijdragen

Fondsen

Legaten

Leerstoelen

Steun een doel

Help mee om de talrijke nieuwe gezondheidsuitdagingen in de wereld aan te pakken.

_SBA4953 (2)

Belastingvoordeel

Wanneer je donatie op jaarbasis 40 euro of meer bedraagt, ontvang je een fiscaal attest dat recht geeft op een belastingvermindering tot 45% (onder de voorwaarden van artikel 145/33 van het Wetboek van de inkomstenbelastingen 1992). Een donatie van 100 euro zal je in werkelijkheid slechts 55 euro kosten. Attesten worden normaal gezien afgegeven door de federale overheid, maar jij ontvangt het van ons per post in de eerste maanden volgend op het jaar van jouw schenking(en).

Duolegaat

De Vlaamse Regering heeft het fiscaal voordeel bij duolegaten afgeschaft. Als je je testament reeds hebt opgesteld, zal dat andere gevolgen hebben dan wat je zelf voor ogen had. Je notaris kan je meer informatie over de mogelijkheden geven.

Word een healthtropist!

Wij koesteren nauwe banden met onze (potentiële) donateurs en helpen hen graag hun waarden in concrete daden te vertalen. Blijf op de hoogte van de inspanningen en events van het ITG en schrijf je in voor onze nieuwsbrief, die elke twee maanden in je mailbox zal verschijnen.

Contacteer ons

Heb je nog vragen of wil je graag de mogelijkheden verkennen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

donorinfo-logo-NL-SVG

Onze gecontroleerde jaarrekeningen vind je op Donorinfo.