Antwerp-Rubens

Studeren in Antwerpen

Als je besluit om te studeren aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen, waan je je binnenkort in een levendige, multiculturele metropool.
shutterstock_347125058 Badend in de avondgloed zal de prachtige Antwerpse skyline ongetwijfeld een indruk maken op iedereen die de Schelde oversteekt naar Linkeroever.

Het ITG is centraal gelegen

Je lessen zullen doorgaan in het hoofdgebouw van het ITG, een schitterend voorbeeld van Art Deco architectuur, en Campus Rochus, een indrukwekkend zeventiende-eeuws klooster verderop in de straat. Ze liggen op een boogscheut van de Groenplaats, het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten en de Schelde.

tramhalte-Nationalestraat

Geen moment te verliezen!

Antwerpen betovert iedereen bij de eerste ontmoeting. Je arriveert in een van de mooiste treinstations ter wereld. Met het netwerk van bussen en trams kun je overal naartoe, of het nu naar het theater, de bioscoop of de concertzaal is.

Het is niet voor niets dat de 'stad van Rubens' synoniem staat met cultuur.

Antwerp-MAS

Antwerpen is een wereldstad

Studeren aan de Schelde betekent ook genieten van eten uit de wereldkeuken. En dat doe je in 's werelds epicentrum van de diamanthandel, op wandelafstand van de op één na grootste haven van Europa en omringd door toonaangevende modeontwerpers.

Kortom: er is geen betere stad om te studeren dan Antwerpen!

Antwerp-station

Reizen naar Antwerpen

Antwerpen is een lage-emissiezone en parkeren is moeilijk. Maar geen paniek; er zijn andere manieren om het ITG te bereiken.