studying-at-itm-header

Studeren aan het ITG

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen biedt een waaier aan opleidingen in tropische geneeskunde, internationale volksgezondheid en mondiale gezondheid voor professionals uit de hele wereld.

Masterprogramma's

Postgraduate certificates

Cursussen van korte duur

Permanente bijscholing

Doctoraatsprogramma's

graduation-master-public-health-class-of-2023 export 2 Master in Public Health: Klas van 2023

Gefeliciteerd, Klas van 2023!

Gefeliciteerd aan alle afgestudeerden met het bereiken van deze nieuwe mijlpaal in jullie academische carrière! We wensen jullie veel geluk en succes bij jullie verdere ambities, vol spannende nieuwe uitdagingen, waardevolle ervaringen en eindeloos veel mogelijkheden!

We zijn trots op jullie, Klas van 2023!

studies-at-itm-antwerp

Vijf goede redenen om aan het ITG te studeren

De culturele diversiteit en vele professionele achtergronden binnen onze groep studenten en docenten bieden ruimte voor verrijkende uitwisselingen, vergelijkende analyses en grensverleggende ideeën. Studenten van het ITG studeren met een tevreden gevoel af. Ze zijn levenslang lid van ons alumninetwerk, genieten duurzame wetenschappelijke connecties én keren doorgaans terug naar het ITG om zich verder te ontwikkelen.

student_itm_roomC

1. Flexibele programma's

Stel zelf je programma samen en voorzie optimaal in je professionele en educatieve behoeften, dankzij het ruime aanbod aan keuzevakken van het ITG en onze partnerinstellingen. Daarnaast bieden we ook individuele studieprogramma's, kansen voor levenslang leren en avondseminaries.

izdi-course-travel-clinic

2. Samen vervullen we jouw professionele droom

Afgestudeerden komen in aanmerking voor een waaier aan carrièremogelijkheden, onder meer in volksgezondheid, onderzoek, ngo's, overheid, academia en medische functies.

grace-ku-room-c-itm

3. Deskundige docenten met een persoonlijke onderwijsstijl

Je docenten zijn je studiepartners: ze delen hun diepgaande kennis en vaardigheden, fungeren als katalysator en pushen je om te leren door persoonlijke betrokkenheid. De docenten van het ITG zijn actief in het veld, werken samen voor onderzoeksdoeleinden en genieten internationale erkenning.

aim-course-students-in-lab

4. Meer dan honderd jaar ervaring

Opgericht in 1906 als kleinschalig trainingsinstituut, het ITG is uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerd instituut op het gebied van academia, wetenschap en medische dienstverlening, gericht op de wereldwijde vooruitgang van wetenschap en gezondheid voor iedereen.

phd-student-studying-itm

5. Begeleiding op maat

Onze Studentenservice begeleidt je bij iedere stap van je traject. Voorkom stress en focus op wat voor jou het belangrijkst is.

students-at-itm-testimonials

Studentenervaring

Hoe is het nu echt om aan het instituut te studeren? Ontdek wat onze afgestudeerden te zeggen hebben over hun ervaringen aan het ITG.

studies-in-antwerp-students

Jouw studies aan het ITG

Als je besluit om te studeren aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen, waan je je binnenkort in een levendige, multiculturele metropool.

Studiegelden

Ons collegegeld omvat het inschrijvingsgeld en een variabel tarief per credit.

Beurzen

We beheren een studiebeursprogramma voor bepaalde studenten uit landen met weinig middelen.

internationalisation-postgrad-students-itm

Internationalisering

Bij het ITG erkennen we de waarde van internationalisering en de kansen die het met zich meebrengt voor onze studenten, onze medewerkers en ons onderwijs.

Alumninetwerk

Blijf ook na je studies wereldwijd verbonden dankzij ons groot alumninetwerk. Sluit je vandaag nog aan!

Studentenportaal

Ben je nog bezig aan je inschrijving bij het ITG? Hieronder heb je snelle toegang tot het studentenportaal om je inschrijving af te ronden.

Nieuwsbrief

Ontdek jouw pad naar succes. Registreer je voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het cursusaanbod van het ITG.

Contact

Heb je vragen over ons onderwijs? Wij helpen je met plezier verder!

Study-at-ITM-1

Klaar om je carrière naar een hoger niveau te tillen?

Specialiseer je in tropische geneeskunde, internationale volksgezondheid of Global One Health aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen.

Ontdek ons cursusaanbod

Gerelateerde stories

Toon allemaal