IS4A0030 copy

Over het instituut

Tropische ziekten, hiv/aids, tuberculose en ontoereikende gezondheidszorg beïnvloeden de levens van miljarden mensen wereldwijd.
labs-malariology-itm

Global Science for Health Worldwide

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in Antwerpen (België) streeft naar continu vooruitgang van wetenschap en gezondheid, met focus op innovatief onderzoek, geavanceerd onderwijs, professionele dienstverlening en het delen van capaciteiten met onze partnerinstellingen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

Voor ons zijn wetenschappelijke excellentie en maatschappelijke relevantie twee kanten van eenzelfde medaille.

Onze ambities
vietnam-yoriko

Grenzeloze toewijding

De missie en kernwaarden staan aan de grondslag van alle activiteiten en inspanningen van het ITG.

Onze missie en waarden
Modisi -Meli-en-Bernadin-Mokuba-bij-slaapziektescreening-met-CATT-in-Bangumi

Word een healthtropist!

Het is onze missie om via wetenschappelijk onderzoek gezondheid in de wereld te verbeteren, een inspanning waaraan ook jij je steentje kan bijdragen.

Ontdek hoe
gevel35

ITG doorheen de tijd

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde werd meer dan een eeuw geleden opgericht. Ons verhaal begon met de training van artsen en verpleegkundigen om in de DRC te werken; vandaag de dag genieten we internationale bekendheid op het gebied van onderwijs, geneeskunde, wetenschap en wereldgezondheid.

mg1852

Gebouwen

We verwezenlijken onze nobele doelen vanuit twee beschermde monumenten, een parel van de art deco versterkt met een 17e-eeuws klooster.

Allard5

Schilderijen van Allard l'Olivier

De schilderijen in het Instituut voor Tropische Geneeskunde werden vervaardigd door Fernand Allard L'Olivier (of "FALO", de afkorting waarmee hij zijn schilderijen signeerde). Ze werden gemaakt ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling van 1930 in Antwerpen, waarna ze in het ITG werden ondergebracht.

2022-colloquium

Ruimte voor grensverleggende uitwisselingen

Elk jaar organiseert het ITG een wetenschappelijk colloquium over een thema binnen de tropische geneeskunde en de internationale gezondheid(szorg).

Bezoek onze colloquia

Contact

Voor medisch advies moet je een afspraak maken bij onze kliniek, maar er zijn een paar andere manieren waarop je ons kan bereiken.

Pers

Ben je journalist en wens je een van onze experts te spreken? Onze Belgische en internationale artsen en wetenschappers delen graag hun expertise.

Reizen naar het ITG

Kom je binnenkort langs? Je bereikt het Instituut gemakkelijk met het openbaar vervoer, de fiets of te voet.