Onze gebouwen en rondleidingen

Ingang van de kliniek.
Ingang van de kliniek.

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde is wereldwijd bekend voor zijn onderwijs, onderzoek en dienstverlening in de tropische geneeskunde en gezondheidszorg in ontwikkelingslanden.

Beschermde monumenten

We streven deze nobele doelstellingen na in twee prachtige beschermde monumenten.

Het hoofdgebouw is een art-decoparel uit 1933. Hier vindt u de onderzoeksafdeling, het ziekenhuis en de algemene diensten. Al in de hal snuift u de typische art-decostijl op: het hoge plafond, de brede trappen in zwart en grijs marmer en de sober versierde witkoperen trapleuningen.

Verderop in de straat ziet u een imposant zeventiende-eeuws klooster in expressieve barokstijl en traditionele kalkzandsteenstijl. Dat is Campus Rochus, de thuishaven van honderden internationale studenten. Na grondige renovatie vormden we de serene kloosterzalen, gangen en cellen om tot bruisende klaslokalen, bureaus en vergaderzalen.

Dat we onze activiteiten in deze gebouwen mogen uitoefenen, hebben we te danken aan de financiële steun van het departement Monumenten en Landschappen, de Nationale Loterij en het departement Onderwijs.

Komt u graag eens langs?

Kapel Campus Rochus.
Kapel Campus Rochus.

We laten u graag meegenieten van al die pracht. Daarom organiseren we twee keer per week rondleidingen door een professionele gids in onze gebouwen:

  • Groep: maximum 25 personen
  • Duur: 1,5 tot 2 uur
  • Prijs: 175 euro*
  • Taal: Nederlands, Frans of Engels

Geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail naar communicatie@itg.be of bel naar 03 247 66 66.

Opgelet! Onze rondleidingen zijn heel populair. Neem dus minstens drie maanden op voorhand contact met ons op.

* vanaf 1/1/2020 zullen onze rondleidingen 185 euro bedragen.