Vooraanstaande academici met ITG-ereaanstellingen

Sinds november 2020 bekrachtigt het ITG partnerschappen met externe internationale wetenschappers en academici door het toekennen van ereaanstellingen.

Het ITG werkt samen met wetenschappers en academici uit instituten over de hele wereld, mensen die blijk geven van een duidelijke, inhoudelijke en voortdurende betrokkenheid bij onze missie en visie. Naast onze institutionele samenwerkingen willen we ook individuele academici en wetenschappers erkennen, om zo de zichtbaarheid van gewaardeerde samenwerkingen te vergroten en huidige en toekomstige samenwerkingen verder te ondersteunen. De erkenning van uitmuntendheid in deze partnerschappen draagt ook bij aan de ambitie van het ITG om een levendige open mondiale campus te zijn.

Om partnerschappen te bekrachtigen waarbij een externe (inter)nationale wetenschapper of academicus betrokken is, kent ons instituut ereaanstellingen toe. De ereaanstellingen worden verleend voor een periode van drie jaar, met de mogelijkheid van één verlenging. Kandidaten worden voorgedragen door de departementshoofden van het ITG, en de aanvragen voor ereaanstellingen worden twee keer per jaar voorgelegd aan het Directiecomité.

Wij zijn verheugd de volgende ereaanstellingen te hebben toegekend:

2021

Honorary Professor

  • Halidou Tinto, Institut de Recherche en Sciences de la Santé Nanoro (Burkina Faso)

Honorary Fellows

  • Larissa Otero, Universidad Peruana Cayetano Heredia (Peru)
  • Por Ir, Deputy Director at National Institute of Public Health (Cambodia)
  • Erika Vlieghe, University Hospital Antwerp (Belgium)

2020

Honorary Professor

Honorary Fellows