Overzicht events

A Date with Science: Magic, Science, Misdirection, and the illusion of (im)possible alternatives in Global Health

Koen Peeters, Hoofd van de Afdeling Socio-ecologisch Gezondheidsonderzoek aan het ITG, neemt ons mee op verkenning van de kruising tussen mondiale gezondheid en sociaal-culturele diversiteit! Hij geeft inzicht in concrete projecten en onthult hoe onze percepties de vormgeving van mondiaal gezondheidsonderzoek en -praktijk beïnvloeden. Van de weergave van ras door kunstmatige intelligentie tot verschillen in huisvesting in Peru en Cambodja, zal hij de impact van sociaal-culturele diversiteit op gezondheidsinterventies belichten.
-

Live at ITM and online

Toon route
Registreer
Profile Picture 2020

Dit seminarie maakt deel uit van ITG's 'A Date with Science': een reeks academische seminaries die elke laatste donderdag van de maand plaatsvinden, live in Antwerpen gevolgd door een drink en online.

Programma:

  • 15.00 – 16.00 uur: Academische seminar in aula Janssens (en online)

  • 16.00 – 17.30 uur: Drink in Karibu (ITG)

Spreker: Koen Peeters

Titel: Magic, Science, Misdirection, and the illusion of (im)possible alternatives in Global Health

Abstract:

Aan de hand van concrete projecten gaan we in op verschillende voorbeelden van hoe perceptie, wat impliciet als normaal wordt beschouwd, zich vertaalt naar mondiaal gezondheidsonderzoek en -praktijk, en onze aandacht kan afleiden van alternatieve oplossingen. Van de voorstelling van ras door kunstmatige intelligentie tot verschillen in huisvestingsstructuren in Peru en Cambodja, sociale categorieën en de definitie van analyse-eenheden in Gambia, ziektepercepties en ethiek, zullen we de relevantie van sociaal-culturele diversiteit voor gezondheidsinterventies presenteren.

Schrijf je in:

Meld je aan om erbij te zijn of om online te volgen.

Korte bio:

Koen Peeters (publicerend onder de naam Koen Peeters Grietens) staat aan het hoofd van de Afdeling Socio-ecologisch Gezondheidsonderzoek aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in Antwerpen, is senior docent aan de Universiteit van Nagasaki en is verbonden aan het Amsterdam Institute of Social Science Research. Hij heeft een doctoraat in Sociale en Culturele Antropologie en heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar sociaal-culturele factoren met betrekking tot de dynamiek van de overdracht van infectieziekten, gemeenschapspercepties van gezondheid en ziekte, en hun impact op de effectiviteit van strategieën voor ziektepreventie, -bestrijding en -eliminatie. Zijn professionele ervaring wordt gekenmerkt door een hoge internationale mobiliteit en uitgebreid veldonderzoek in landen met lage inkomens, waaronder West-Afrika, Latijns-Amerika en Zuidoost-Azië.

Spread the word! Deel dit evenement op