Overzicht events

Breaking Taboos in Global Health

Internationale conferentie van Be-cause health over de toekomst van wereldgezondheid
-
-

Enabel - Belgian Development Agency, Brussels

Toon route
Registreer

Praktische informatie

We voorzien simultaanvertolking tussen het Engels en Frans voor de plenaire sessies en gedeeltelijk voor de parallelle sessies. Alle sessies worden live uitgezonden. Q&A is mogelijk via chat en/of live interventies, afhankelijk van de technische opstelling van de zalen.

Deelname is gratis, maar registratie is verplicht. Het aantal inschrijvingen voor de tweede dag van de conferentie bij Enabel is beperkt.

Dit event vindt plaats in het Engels en Frans.

Achtergrond

Te veel uitdagingen binnen onze mondiale gezondheidsactiviteiten blijven tot op heden onbesproken: kolonisatie en macht, discriminatie en racisme, genderongelijkheid, migratie en de rol van de diaspora, onevenwichtige toegang tot essentiële gezondheidsdiensten en geneesmiddelen van kwaliteit, commercialisering van de zorg, uitsluiting, klimaatrechtvaardigheid, rechtvaardige gezondheidszorg en (ont)groei.

Tijdens de internationale conferentie van Be-cause health 2023 zullen we deze "ongemakkelijke waarheden" op een open en respectvolle manier behandelen. We zullen nadenken over de toekomst van mondiale gezondheid, over de toekomstige taak van ontwikkelingssamenwerking en de rol die belanghebbenden in de mondiale gezondheid hierin zouden kunnen/moeten spelen. We zullen ervaringen, praktijkgevallen en onderzoeksresultaten uitwisselen en hopen te landen op innovatieve oplossingen voor reële problemen. Daarbij willen we verderkijken dan de muren van sectoren, regio's, dogma's en politieke overtuigingen.

Be-cause health, een platform van stakeholders in de mondiale gezondheid en gezondheidszorg, zowel in België als in lage- en middeninkomenslanden (LMIC's), wil net dat stapje verder gaan. Door verder te bouwen op vorige Be-cause health-evenementen (bijvoorbeeld over stedelijke gezondheid, dekolonisatie, toegang tot geneesmiddelen van goede kwaliteit, SRGR, geestelijke gezondheid, ongelijkheid in gezondheid en onrechtvaardigheden in verband met de klimaatcrisissen, etc.), zullen we ingaan op mondiale gezondheidsthema's die aan de kant worden geschoven, verwaarloosd worden of enkel vanuit de invalshoek van hoge-inkomenslanden behandeld worden.

Tijdens deze 2023-conferentie geven we een stem aan iedereen en nemen we de toekomst van de wereldgezondheid onder de loep om zo taboes te doorbreken, de kennis en praktijk over die taboes te verzamelen, inzichten en resultaten uit te wisselen, en te leren van successen en mislukkingen.

Een voorlopig programma verschijnt zo snel mogelijk online.

Registratie vereist

  • Voor deelname op locatie bij Enabel (24 maart), gelieve je uiterlijk 12 maart 2023 in te schrijven via dit formulier (op basis van "first come first serve").

  • Voor online deelname (23 en/of 24 maart), gelieve je uiterlijk 22 maart in te schrijven via deze Zoom-link.

banner-taboos-1500x600px

Spread the word! Deel dit evenement op