Overzicht events

ITG-Alumni webinar - About (many) barriers and (many) babies: on sexual and reproductive health in Afghanistan

In het licht van Internationale Vrouwendag ging deze ITG-Alumni webinar over de praktijkervaring van ITG-alumnus Dr. Séverine Caluwaerts in een kraamkliniek van AZG in Khost, in het oosten van Afghanistan.
-

Online

Registreer
Severine-caluwaerts-2018-alumni-webinar-resized

Achtergrond

In het licht van Internationale Vrouwendag gaat deze ITG-Alumni webinar over de praktijkervaring van ITG-alumnus Dr. Séverine Caluwaerts in een kraamkliniek van AZG in Khost, in het oosten van Afghanistan. Séverine Caluwaerts heeft de afgelopen 10 jaar jaarlijks gedurende 6 weken als verloskundige-gynaecoloog in deze kraamkliniek gewoond en gewerkt.

Afghanistan blijft een van de gevaarlijkste plaatsen ter wereld om te bevallen. Toen AzG voor het eerst naar de provincie Khost kwam, stierven veel vrouwen en baby's nodeloos, gewoon omdat ze niet de medische zorg konden krijgen die ze nodig hadden. Tegenwoordig worden in de kraamkliniek van Khost jaarlijks 20.000 baby's geboren. Het ziekenhuis is een bron van hoop voor de gemeenschap en zorgt voor een aanzienlijke daling van het aantal sterfgevallen onder moeders en baby's tijdens de bevalling.

In een recent AzG-rapport van 6 februari 2023 staat dat "een disfunctioneel gezondheidssysteem, wijdverspreide armoede en toenemende beperkingen voor vrouwen aan de basis liggen van de huidige humanitaire crisis in Afghanistan".

In deze webinar zal Séverine vertellen over haar praktijkervaringen in de kraamkliniek van Khost en hun dienstverlening om hoogwaardige, gratis zorg te bieden aan zwangere vrouwen en baby's. Zij zal haar inzichten delen over de huidige situatie op het gebied van seksuele en reproductieve gezondheid in Afghanistan en over hoe de rechten van vrouwen en kinderen op toegang tot hoogwaardige gezondheidszorg versterkt kunnen worden. Zij zal vertellen over het belang van het werk ter plaatse en uitleggen waarom dit zo cruciaal is. Tijdens de lezing zullen ook de huidige belemmeringen en uitdagingen en mogelijkheden voor de toekomst aan bod komen.

De vragenronde wordt geleid door Anteneh Asefa, Research Fellow bij de Onderzoeksgroep Seksuele en Reproductieve Gezondheid en tevens lid van de werkgroep Gender en Diversiteit van het ITG.

Deze webinar is voorbij. Je kan de opname hieronder bekijken.

Aankomende webinars

Deze webinar is voorbij, maar wellicht organiseren we binnenkort een nieuwe alumni webinar. Onze enthousiaste alumni bestijgen regelmatig het podium om hun verhalen en verwezenlijkingen met jou te delen.

Ontdek aankomende events
International-women's-day-2023-alumni-webinar-visual

Spread the word! Deel dit evenement op