Overzicht events

ITG-Alumni webinar - Integrated control of skin NTDs in Ethiopia: Concepts and potential synergies in the realm of resource limitation

In het licht van World NTD Day zal ITG-alumnus Wendemagegn Enbiale Yeshaneh zijn onderzoeksresultaten delen over de geïntegreerde beheersing van huidgevonden NTD's in Ethiopië.
-

Online

Registreer

Achtergrond

Verwaarloosde tropische ziekten (NTD's) bedreigen wereldwijd meer dan 1,7 miljard mensen van de armste en meest gemarginaliseerde gemeenschappen. Binnen de cluster van NTD's zijn er veel ziekten die de huid aantasten, hetzij als primaire manifestatie, hetzij als een verwant klinisch verschijnsel. NTD's van de huid gaan vaak gepaard met verminkingen, misvormde ledematen, elefantiase of hydrocele en fysieke beperkingen. Bovendien kunnen deze huidveranderingen leiden tot stigmatisering, discriminatie en psychosociaal leed.

Om deze uitdagingen aan te pakken bevordert de WGO een geïntegreerde en gemeenschapsgerichte aanpak van NTD's van de huid. Tijdige identificatie van NTD's van de huid wordt belemmerd door een gebrek aan kennis, waardoor het van belang is om eenvoudigere opleidingsinstrumenten te ontwikkelen, de capaciteiten gezondheidswerkers in eerstelijnszorg te versterken en de diagnose en controle van de meest voorkomende NTD's van de huid te decentraliseren.

Door de decentralisatie van NTD's van de huid van gespecialiseerde centra naar het primaire gezondheidsstelsel en naar beheer op gemeenschapsniveau wordt een taakverschuiving gerealiseerd die snellere toegang tot zorg en lagere kosten van een bezoek aan drukke gezondheidsinstellingen in de hand kan werken. Vanuit het perspectief van de gezondheidszorg zal het gespecialiseerde ziekenhuizen in staat stellen hun kostbare middelen te besteden aan de behandeling van andere aandoeningen die een grotere klinische deskundigheid vereisen.

In het licht van World NTD Day zal ITG-alumnus Wendemagegn Enbiale Yeshaneh zijn onderzoeksresultaten delen over de geïntegreerde beheersing van huidgevonden NTD's in Ethiopië. Hij zal zich buigen over concepten en mogelijke synergieën in de context van beperkte middelen. Terwijl hij zich richt op de dermatologische manifestatie van NTD's in Ethiopië (vanuit een meer klinisch perspectief), zal Wende ook zijn mening geven over de uitdagingen omtrent behandeling en preventie.

De vraag- en antwoordsessie wordt gemodereerd door dr. Johan van Griensven, hoofd van de Dienst Verwaarloosde Tropische Ziekten van het Departement Klinische Wetenschappen van het ITG.

Deze webinar is voorbij. Je kan de opname hieronder bekijken.

Aankomende webinars

Deze webinar is voorbij, maar wellicht organiseren we binnenkort een nieuwe alumni webinar. Onze enthousiaste alumni bestijgen regelmatig het podium om hun verhalen en verwezenlijkingen met jou te delen.

Ontdek aankomende events
World-NTD-Day-copy

Spread the word! Deel dit evenement op