Overzicht klinische studies

ÆSIR

Het Clinical Trial Centre van het ITG evalueert een nieuw vaccin tegen COVID-19.
AESIR-Logo

Over de studie

In de fase 3 AESIR-studie wordt gekeken naar de veiligheid en de afweerreactie die wordt opgewekt na vaccinatie met een nieuw COVID-19 vaccin van de firma Bavarian Nordic.

Het onderzoek startte op het CTC in november 2022 en deelnemers konden zich registreren tot begin februari 2023. Het einde van het onderzoek op het CTC is voorzien voor de zomer van 2023. Dat betekent dat de studie zo’n 7 maanden duurt voor iedere deelnemer. In die periode worden ze minstens 7 keer op het studiecentrum verwacht voor vaccinatie, bloedafname, of opvolging van eventuele nevenwerkingen.

Op het CTC includeerden we meer dan 60 vrijwilligers in deze studie. Om in aanmerking te komen voor de studie moesten alle vrijwilligers minstens het COVID-19 basisvaccinatieschema doorlopen hebben, en mochten zij maximaal 1 boostervaccin gekregen hebben.

Voor meer wetenschappelijke achtergrond over de studie kan je terecht bij de database waarin studie officieel geregistreerd moeten staan (https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT05329220?term=ABNCoV2-03&draw=2&rank=1).

Deze studie is momenteel lopende

We aanvaarden niet langer deelnemers voor deze studie. Een lijst van studies waarvoor we momenteel deelnemers zoeken vind je hier.

Vragen?

Contacteer ons via studies@itg.be.