Overzicht events

Academisch seminarie: Emergence of Arbovirus Infections in Brazil - Viewpoint from the Front Line

Volg deze bijzondere seminar met Braziliaanse gastspreker professor Ricardo Khouri. Deze seminar zal licht werpen op de opkomende uitdagingen en inzichten in arbovirusinfecties in Brazilië. Ricardo zal zijn ervaring en expertise delen en waardevolle perspectieven bieden op het evoluerende landschap van arbovirusinfecties in Brazilië.
-

Live at ITM and online

Toon route
Registreer
Ricardo

Volg dit seminarie met onze Braziliaanse gastspreker professor Ricardo Khouri. Hij zal licht werpen op de opkomende uitdagingen en inzichten in arbovirusinfecties in Brazilië.

Programma: 15u - 16u: Academisch seminarie in aula Janssens (en online)

Spreker: Ricardo Khouri

Titel: Emergence of Arbovirus Infections in Brazil - Viewpoint from the Front Lines

Inschrijven: Meld je aan om aanwezig te zijn of om online te volgen

Korte bio:
Momenteel ben ik adjunct-professor aan de faculteit geneeskunde van de Federale Universiteit van Bahia, geassocieerd onderzoeker bij de Oswaldo Cruz Foundation en CNPq Productivity Scholar Level 2. Sinds 2004 heb ik uitgebreid gewerkt aan de menselijke immunopathogenese van verschillende pathogenen, waaronder HIV, HTLV, Leishmania spp, ZIKV en CHIKV. Tijdens deze periode heb ik vaardigheden ontwikkeld in moleculaire en cellulaire biologie en bio-informatica, waarbij ik betrokken was bij studies waarbij gebruik werd gemaakt van datamining en integratieve analyse van virusgenoomsequenties, transcriptomics, immunologische, klinische en epidemiologische gegevens. Meest recentelijk leidde ik de implementatie van een Advanced Molecular Diagnostic Laboratory in de Oswaldo Cruz Foundation, Bahia om te helpen bij de nationale inspanningen voor de moleculaire diagnose van COVID-19 en de detectie van VOC's door middel van genetische sequentiebepaling van virusisolaten. Volledige lijst van gepubliceerd werk in mijn bibliografie: Pubmed - Ricardo Khouri

Spread the word! Deel dit evenement op