Overzicht events

ITG-Alumni webinar - Celebrating Women in Science: Dionicia B. Gamboa Vilela’s trajectory in research, science and academics

ITG-alumnus Dionicia B Gamboa Vilela vertelt tijdens deze ITG-Alumni webinar over haar loopbaantraject in onderzoek, wetenschap en academica, ter gelegenheid van de Internationale dag van Vrouwen en Meisjes in de Wetenschap.
-

Online

Registreer

Achtergrond

Dionicia B. Gamboa Vilela is een biologe met een doctoraat in biomedische wetenschappen, behaald aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (België) en de Universiteit van Maastricht (Nederland). Ze werkt momenteel als hoogleraar aan de Faculteit Wetenschap en Filosofie (FACIE) van de Universidad Peruana Cayetano Heredia (UPCH). Ze is ook directeur van het malarialaboratorium dat deel uitmaakt van zowel de FACIE als het Instituut voor Tropische Geneeskunde "Alexander Von Humboldt" (IMTAvH) van UPCH, een van de partnerinstellingen waarmee het ITG al sinds jaar en dag samenwerkt. Ze ontving ook meerdere prijzen voor vrouwen in de wetenschap, zowel op internationaal als regionaal niveau.

In deze webinar zal Dionicia vertellen over haar studies en loopbaan in onderzoek, wetenschap en de academische wereld, terwijl ze ook een beeld schept van de huidige situatie in Peru voor vrouwen in de wetenschap. Bovendien zal Dionicia het hebben over de belangrijke rol van mentoren en institutionele ondersteuning in een wetenschappelijke carrière.

Haar persoonlijke ervaring en presentatie zullen als uitgangspunt dienen voor een uitwisseling en discussie over de uitdagingen waarmee zij als vrouw in de wetenschap in de loop van haar carrière werd geconfronteerd.

De vragenronde wordt geleid door Anteneh Asefa, Research Fellow bij de Onderzoeksgroep Seksuele en Reproductieve Gezondheid en tevens lid van de werkgroep Gender en Diversiteit van het ITG.

Registratie vereist

De webinar zal online plaatsvinden. We vragen je vriendelijk om je van tevoren in te schrijven.

Registreer nu
International-Day-of-Women-and-Girls-in-Science

Spread the word! Deel dit evenement op