HealthyFood

Over de klinische studie
De HealthyFood-studie is een academisch onderzoek uitgevoerd door de Clinical Trial Site van het ITG. Het doel was te onderzoeken of lage doses antibiotica, die in ons voedsel zijn toegestaan, bacteriële resistentie tegen antibioticabehandeling in de hand kunnen werken.
De studie liep van maart tot mei 2024 en omvatte 30 proefpersonen bij wie E. coli in het maagdarmstelsel aanwezig was. Gedurende 28 dagen kregen 20 deelnemers Ciprofloxacine-siroop en 10 deelnemers een placebosiroop, waarna de aanwezigheid van E. coli opnieuw werd bepaald. Voor meer wetenschappelijke achtergrond over de studie kan je terecht in de database waarin klinische studies officieel geregistreerd moeten worden.
Team
Hoofdonderzoeker: Prof. dr. Chris Kenyon (MD, PhD)
Inschrijvingen gesloten
Wij zijn niet langer op zoek naar vrijwilligers voor deze klinische studie. Misschien is er een andere studie waarin je geïnteresseerd bent? Bekijk onze openstaande studies of schrijf je in op onze mailinglijst om op de hoogte te blijven.
Deel deze studie op