_DSC9492-def

Services en advies vóór de reis

Met onze medische dienstverlening ben je zeker van een gezonde ervaring in het buitenland.

Ga je op reis?

Reizigers die naar een (sub)tropische bestemming trekken, kunnen voor hun vertrek rekenen op het deskundig advies van de artsen van onze reiskliniek. Tijdens een consultatie overloopt een van onze artsen hoe je jezelf kan beschermen tegen de risico's en ziekten die voorkomen in het land van bestemming. De informatie en adviezen hangen af van de reisbestemming, de huidige gezondheidstoestand van de reiziger en de aard van de reis. De arts geeft gepersonaliseerd advies en stelt maatregelen voor zoals vaccinatie, preventieve medicatie of een bepaalde noodbehandeling om mee op reis te nemen. Afhankelijk van de vereiste vaccinaties zijn meerdere vervolgafspraken mogelijk.

Vaccinatiecentra voor gele koorts

Je kan een vaccin tegen gele koorts krijgen bij het ITG of een ander centrum dat vaccinaties tegen gele koorts aanbiedt. Het is niet mogelijk om bij de apotheek een vaccin te kopen dat jouw huisarts vervolgens kan toedienen.

Maak een afspraak

Consultaties in onze reiskliniek zijn uitsluitend op afspraak. Maak minstens zes weken voor vertrek een afspraak, want de wachttijd kan oplopen in de lente en zomer. Neem zeker je vaccinatiegegevens en medicatielijst mee.

Maak een afspraak
wanda-itm-advice

Gezond op reis met Wanda!

Wanda is een website van het ITG dat volledig gericht is op reisgeneeskunde. Je vindt er up-to-date algemeen gezondheidsinformatie voor op reis, maar ook een handige landenlijst met de regelgevingen, reisinformatie en vaccinatieadviezen per land.