Overzicht events

ITG-Alumni webinar #1 Prijs voor Mondiaal Onderzoek 2023 - Hashim Hounkpatin

MPH-alumnus en laureaat Hashim Hounkpatin (Benin) deelt inzichten uit zijn masterscriptie, getiteld "How are health systems in Sub-Saharan Africa adapting to protect human health from climate change threats?". Registreer nu om deel te nemen!
-

Online

Registreer
Hashim-Hounkpatin_web

Achtergrond

In deze nieuwe reeks ITG-Alumni webinars geven we het woord aan onze vier winnaars van de Prijs voor Mondiaal Onderzoek 2023. In webinar #1 deelt MPH-alumnus en laureaat Hashim Hounkpatin (Benin) inzichten uit zijn masterscriptie, getiteld "How are health systems in Sub-Saharan Africa adapting to protect human health from climate change threats?".

Met zijn scriptie wilde Hashim Hounkpatin bijdragen aan een beter begrip van de manier waarop gezondheidssystemen in SSA zich aanpassen om de menselijke gezondheid te beschermen tegen bedreigingen door klimaatverandering. Aangezien de literatuur over klimaatverandering en gezondheid voornamelijk bestaat uit impactstudies die beperkt zijn tot hoge-inkomenslanden, heeft hij eerst een overzicht gemaakt van de aanpassingsmaatregelen die SSA-landen overwegen op het gebied van gezondheid. Vervolgens voerde hij een casestudy uit naar het beleidsvormingsproces voor klimaatadaptatie in Benin, waarbij hij zich concentreerde op de ontwikkeling van het nationale adaptatieplan. Hashim zal de belangrijkste bevindingen en uitkomsten van zijn proefschrift presenteren en zijn aanbevelingen en conclusie bespreken.

Tijdens de vraag- en antwoordsessie, onder leiding van MPH-directeur Bruno Marchal, is er de gelegenheid om vragen uit het publiek te beantwoorden en ervaringen uit andere contexten te delen.

Registreer nu

Dit webinar vindt online plaats. Deelname is gratis, maar registratie is verplicht.

Registreer nu

Gerelateerde stories

Hashim-Hounkpatin_1_web Hashim Hounkpatin

Hashim Hounkpatin

MPH-alumnus 2023, onderzoeksfellow

CERRHUD (Benin)

Hashim Hounkpatin studeerde in oktober 2016 af als arts aan de Université d'Abomey-Calavi, Cotonou (Benin). Hij werkt als onderzoeksassistent bij het "Centre de Recherche en Reproduction Humaine et en Demographie" (CERRHUD). Zijn onderzoeksportefeuille omvat klimaatverandering en gezondheid, universele gezondheidsdekking en sociale bescherming, maternale gezondheid en versterking van gezondheidssystemen.

Alumni-webinar_Hashim-Hounkpatin_1-Prize-for-Global-Research-2023_web

Spread the word! Deel dit evenement op