Zaal broden 2

Leerstoelen

Met het instellen van een leerstoel draag je als ondernemer bij aan de maatschappij, in samenwerking met de beste onderzoekseenheden van het ITG.

Onze toekomstvisie was nog nooit zo ambitieus

De opportuniteiten voor onze donateurs en supporters waren nog nooit zo groot. Een academische leerstoel biedt bedrijven, verenigingen en particulieren de gelegenheid aan wetenschap bij te dragen. Vergezel ons op deze reis door onze eerste leerstoelen te financieren en steun op die manier innovatieve onderzoeks- en onderwijsprojecten waarvan de samenleving later de vruchten zal kunnen plukken.

Dankzij jouw hulp kunnen we inzetten op onderzoek en dienstverlening van topkwaliteit, waarmee we baanbrekende inzichten in de wetenschap en de samenleving kunnen vergaren. Onze onderzoekers staan te popelen om aan de slag te gaan en verheugen zich erop om samen met jou waardevolle ontdekkingen te doen.

Contacteer ons

Heb je interesse om een leerstoel in te stellen? We bespreken met plezier de mogelijkheden met jou. We organiseren een kennismakingsgesprek om elkaar te leren kennen en je wensen te bespreken.

Stuur ons een e-mail

Praktische informatie

Het instellen van een leerstoel is heel eenvoudig, maar de volgende voorwaarden zijn van belang:

  • Een leerstoel heeft een termijn van minstens drie jaar met een jaarlijks minimumbedrag van 80.000 euro*.

  • Een leerstoel kan worden ingesteld in overleg met het betrokken departement. Dat geeft jou de mogelijkheid om je organisatie of merk aan de naam van de leerstoel te koppelen.

  • Een leerstoel richt zich in principe op drie pijlers: onderwijs, onderzoek en dienstverlening.

  • Een leerstoel kan worden ingesteld in de vorm van een donatie of een sponsorovereenkomst.

*Intern door het ITG te bepalen