Zaal broden 2

Academische leerstoelen aan het ITG

Maak onderzoek met maatschappelijke meerwaarde mogelijk.

Het gezamenlijk uitgangspunt van de oprichting van een leerstoel is de zoektocht naar maatschappelijke impact en de wens om een daadwerkelijk -maatschappelijk- verschil te maken. U doet een filantropische schenking en investeert hiermee in vrij onderzoek aan het ITG. Zo draagt u samen met ons een steentje bij aan het mondiale gezondheidsdebat.

Academische leerstoelen ondersteunen veelal wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Een leerstoel kan verschillende vormen aannemen. Het kan bijvoorbeeld gaan om het aantrekken van een gastprofessor en het organiseren van een reeks gastcolleges. Het kan ook gaan om het financieren van een onderzoeksproject in een onderzoeksdomein waarin onze ITG-onderzoekers bijzonder goed onderbouwd zijn.

Als bedrijf, organisatie of als particulier verbindt u uw filantropisch doel aan de wetenschap. Samen met onze departementen Biomedische Wetenschappen, Klinische Wetenschappen en Volksgezondheid staat u in voor het bieden van een oplossing voor actuele sociaal-maatschappelijke knelpunten, en dat op wereldformaat!

Contacteer ons

Wilt u graag een leerstoel met het ITG oprichten? U kunt een beroep doen op het team Fondsenwerving om oriënterende gesprekken en praktische ondersteuning te plannen.

Stuur ons een e-mail

Praktische informatie

Leerstoelen aan het ITG:

  • duren minimaal twee jaar en kunnen daarna jaarlijks verlengd worden;

  • verlangen een geldelijke bijdrage van minstens € 75.000 op jaarbasis (belastingvermindering is van toepassing);

  • worden opgestart middels een op maat gesneden samenwerkingsovereenkomst en kunnen via een sponsorovereenkomst of een gift worden gefinancierd.*

* fiscaal attest incl. belastingvermindering van 45% of middels een sponsorovereenkomst +21% btw

Het ITG steunen, dat is impact op wereldformaat!

Lage- en middeninkomenslanden worden vaak disproportioneel benadeeld, zeker op medisch en farmaceutisch vlak. Daarom zet het ITG heel specifiek in op deze landen. Het biedt de garantie dat uw steun de meest hulpbehoevenden bereikt.

Impact in onderzoek

Onze onderzoekers zijn wereldwijd betrokken bij de voortdurende strijd tegen besmettelijke en tropische ziekten. Door de globalisatie en klimaatverandering is ons traditioneel werkveld een globale zaak geworden.

Impact in onderwijs

We bieden onderwijs aan mensen van over de hele wereld. Zo wisselen we kennis uit met lage- en middeninkomenslanden. In de loop der jaren hebben we een sterk en loyaal netwerk van alumni opgebouwd.

Impact in medische dienstverlening

We verlenen medische diensten aan mensen in België. We zijn een (inter)nationale referentie op het vlak van reisgeneeskunde (pre- en post-travel) en hiv/soi (seksueel overdraagbare infecties).

Impact in capaciteitsopbouw

We richten ons op duurzaam werk en samenwerking, gebaseerd op gelijkheid en wederkerigheid met onze partners in lage- en middeninkomenslanden. Daarom proberen we ook zoveel mogelijk te werken met onderzoekers die geworteld zijn in het Zuiden.