shutterstock_766975342

Hiv-opvolging

Een multidisciplinair team van de ITG-kliniek begeleidt jaarlijks duizenden mensen die leven met hiv. Zij krijgen de nodige ondersteuning om te kunnen leven met een chronische ziekte als hiv.

Uitgebreide en toegankelijke hiv-zorg

Medische opvolging

Alle hiv-patiënten moeten om de vijf tot zes maanden op consultatie komen in de kliniek. Tijdens dat gesprek polst een arts naar het welzijn van de patiënt en voorziet hij of zij de nodige voorschriften tot de volgende afspraak. We proberen om elke patiënt een vaste arts te garanderen.

Psychosociale begeleiding

Onze sociaal verpleegkundigen verlenen emotionele en psychosociale ondersteuning. Ze helpen ook bij administratieve kwesties of hiv-gerelateerde problemen.

Therapie-counselling

Onze therapie-counsellors verstrekken basisinformatie omtrent hiv en begeleiden je zowel voor als tijdens de opstartfase van medicatie.

Seksuologische hulpverlening

Voor bepaalde seksuele kwesties kan je terecht bij een seksuoloog. Je sociaal verpleegkundige of arts kan je doorverwijzen.

Psychologische hulpverlening

Indien je extra ondersteuning nodig hebt voor psychische problemen die intensievere begeleiding vragen, dan is een afspraak met een psycholoog altijd mogelijk. Je sociaal verpleegkundige of arts kan je doorverwijzen.

Hiv-kliniek

De deskundigen van onze kliniek zijn gespecialiseerd in alles wat met soa's en hiv te maken heeft. Maak nu een afspraak.

Maak een afspraak
Header_MyLife

My Life

Mentale gezondheid is belangrijk. Het My Life-project wordt gecoördineerd door een multidisciplinair team van het Antwerpse hiv-referentiecentrum. Jaarlijks peilen we naar de levenskwaliteit (en andere psychosociale factoren) van onze patiënten om te garanderen dat iedereen de best mogelijke zorg krijgt.

Meer info
Vhiva_optie2 Cora Lamonte en Wenne Mertens

Vhiva

Vhiva is een praatgroep die sinds 2008 wordt georganiseerd door Wenne Mertens en Cora Lamonte, sociaal verpleegkundigen bij het ITG. Ze organiseren vier bijeenkomsten per jaar waarbij mensen met hiv kunnen praten over diverse onderwerpen, zoals de opvolging van medicatie, de bekendmaking van hiv-status, ouder worden met hiv en mentale gezondheid.

Voor meer informatie over Vhiva kan je contact opnemen met Wenne Mertens of Cora Lamonte.

safe-space-header-1-inpage #lovemysafespace

U=U-campagne voor Wereldaidsdag

In het kader van Wereldaidsdag organiseren onze sociaal verpleegkundigen sinds 2019 een jaarlijkse campagne om te strijden tegen een grote uitdaging in de hiv-zorg: stigma. Dit jaar focussen we met #lovemysafespace op safe spaces voor mensen die leven met hiv.

Meer info