Overzicht stories
Artikels

Eerste publicatie over SIMBLE-project in Lancet Microbe

Ons artikel over de ontwikkeling en installatie van een productiefaciliteit voor microbiologische kweekmedia in het kader van SIMBLE werd gepubliceerd in The Lancet Microbe.
picture-container-outside-header

We publiceerden een kort artikel over de ontwikkeling en installatie van de SIMBLE-productiefaciliteit voor microbiologische kweekmedia. De omgebouwde container werd ontworpen door het SIMBLE-consortium, gebouwd in Spanje en vervolgens naar Benin verscheept. Met deze faciliteit willen we de toegang tot kwalitatieve kweekmedia in landen met weinig middelen verbeteren. De container is onder andere uitgerust met op maat gemaakte apparatuur voor het vullen en afsluiten van zelfgemaakte bloedkweekflessen. Bij de inrichting werd rekening gehouden met onderhoud en duurzaamheid, bijvoorbeeld door apparatuur te kiezen die perslucht gebruikt in plaats van elektriciteit. De Beninse consortiumpartner is momenteel bezig met een proefproductie van vaste kweekmedia voor klinische bacteriologie en bloedkweekflessen voor het SIMBLE-project. In de toekomst wil het team kwaliteitsproducten leveren aan andere laboratoria in Benin die deel uitmaken van een netwerk rond microbiologische surveillance. Met deze faciliteit zet het SIMBLE-project een enorme stap vooruit om de toegang tot betaalbare diagnostiek te vergroten en de zorgstandaarden in deze settings te verbeteren.

Figure-production-container-article Tijdslijn met betrekking tot de voorbereiding, installatie, uitvoering en toekomstplannen van de productiefaciliteit
group-picture-SIMBLE

Vereenvoudigd Bloedkweeksysteem (SIMBLE)

Met het SIMBLE-project wensen we beter aangepaste diagnostiek in Sub-Saharaans Afrika te introduceren.

Bekijk project

Spread the word! Deel dit artikel op

Meer stories