Overzicht stories
Artikels

Het ITG ontvangt cheque van 32.000 euro van Antwerp Diner

Met de bijdrage van Antwerp Diner 2022 gaan onze onderzoekers PrEP-gebruikers en de zorg die ze krijgen in kaart brengen
antwerp-diner-cheque-resized

Op 7 oktober overhandigde Antwerp Diner een cheque van 32.000 euro aan het ITG. Dankzij deze steun zullen ITG-onderzoekers PrEP-starters en de zorg die ze krijgen in kaart brengen. PrEP, of pre-exposure prophylaxis, is een zeer effectief medicijn dat wordt ingenomen om te voorkomen dat men hiv krijgt. Onderzoeker Thijs Reyniers en zijn collega’s van deEenheidSeksuele Gezondheid inclusief HIV van het ITG willen achterhalen hoeveel mensen die met PrEP zijn begonnen uiteindelijk toch met hiv besmet geraken, en welk profiel deze mensen hebben.

Antwerp Diner is een vzw die fondsen inzamelt voor onderzoek en preventie van aids en hiv, tijdens hun jaarlijkse galadiner dat plaatsvond op 24 april. Dankzij het succesvolle evenement haalde Antwerp Diner een aanzienlijk bedrag op, dat integraal naar drie goede doelen gaat die strijden tegen hiv/aids: ITG, Sensoa en Tomorrow4Isibani.

Dankzij hun donatie zullen we na deze studie een beter beeld hebben van het PrEP-gebruik in België, de PrEP-gerelateerde zorg en het aantal vermijdbare HIV-infecties bij PrEP-starters. Op termijn kunnen deze inzichten ook bijdragen tot een betere implementatie van PrEP in België.

We willen alvast alle aanwezigen op het event en alle schenkers hartelijk bedanken. We kunnen alle hulp gebruiken in onze zoektocht naar wetenschappelijke excellentie en maatschappelijke relevantie. Wenst u het ITG te steunen? Bezoek dan zeker onze support us-pagina.

Spread the word! Deel dit artikel op

Meer stories