Overzicht stories
Artikels

ITG biedt COVID-19-testen aan

We voeren de COVID-19-test enkel uit voor reizigers. Niet-reizigers kunnen bij de huisarts terecht.
shutterstock464441930
Niet-essentiële reizen binnen en buiten de EU zijn mogelijk, maar worden ten stelligste afgeraden.

Gaat u op reis of komt u terug van een reis?

U moet nog op reis vertrekken (pre-travel)

  • Als u voor een reis buiten Europa een COVID-19-test nodig heeft, kan dit alleen tijdens een reisconsultatie. Maak in dat geval een afspraak voor een reisconsultatie. (U betaalt de COVID-19-test (40,44 euro) en de consultatie. De test wordt niet vergoed door het RIZIV.)
  • Als u voor een reis binnen Europa een COVID-19-test nodig hebt, mail dan medsec@itg.be of bel 03 247 66 66 vanaf ten vroegste vijf werkdagen vóór afname van de test. (U betaalt de COVID-19-test (40,44 euro) en de staalname door de verpleegkundige -  wordt niet vergoed door het RIZIV.)

U komt terug van uw reis (post-travel)

  • Het invullen van het Passenger Locator Form is verplicht na ieder verblijf van meer dan 48 uur in het buitenland. Na terugkeer uit een rode zone zijn een COVID-19-test op dag 1 en dag 7 na terugkeer en een quarantaine van (minimaal) zeven dagen verplicht. 
  • U betaalt de staalname door de verpleegkundige (wordt niet vergoed door het RIZIV) en de COVID-19-test (40,44 euro). De test wordt vergoed door het RIZIV als u aangesloten bent bij een mutualiteit en als u na het invullen van uw PLF bericht kreeg om u te laten testen. Meer informatie.
  • Stuur een mail naar medsec@itg.be of bel 03 247 66 66 voor een afspraak.

Heeft u symptomen, kom dan niet naar het ITG

  • U kunt niet terecht bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde als u symptomen hebt die kunnen wijzen op COVID-19 (koorts, hoesten en/of kortademigheid). Bel in dat geval naar uw huisarts.

Resultaat van de test

  • Het resultaat van de test vindt in uw online medisch dossier op www.cozo.be. U kunt het resultaat zelf raadplegen, afdrukken of fotograferen. U kunt zich aanmelden op www.cozo.be met uw eID of itsme.
  • In 99% van de gevallen is het COVID-19-resultaat binnen 36 uur beschikbaar. Als de test op vrijdag wordt afgenomen, is het resultaat ten vroegste op maandag beschikbaar.

Geel boekje

Het ITG bezorgt enkel en alleen een geel boekje met de reisvaccinaties die effectief op het ITG werden geplaatst.

Dit betekent dat blanco gele boekjes niet verkocht worden op het ITG. Ook kan het ITG uw COVID-19-vaccinatie niet in uw gele boekje noteren.

Spread the word! Deel dit artikel op

Meer stories