Overzicht stories
Artikels

Betere opleidingen rond gezondheidsbeleid en -stelsels

Een samenwerking tussen IPH Bengaluru en het ITG
ITM-IPH-collaboration-header

Het Institute of Public Health Bengaluru (IPH) en het Department Volksgezondheid van het ITG werken al meer dan 10 jaar samen op het gebied van gezondheidsbeleid en -systemen (onderzoek) voor gezamenlijke onderzoeks- en capaciteitsontwikkelingsprojecten. Om de opleidingen in gezondheidszorg en gezondheidsbeleid aan het ITG te versterken, werd een nieuwe samenwerking op langere termijn tussen het IPH Bengaluru en het ITG tot stand gebracht, die de mobiliteit van externe docenten (van het IPH Bengaluru naar het ITG) en de gezamenlijke ontwikkeling van cursusmateriaal omvat.

Tussen februari en april 2023 hebben IPH-medewerkers Prashanth NS, Pragati Hebbar, Neethi Rao en Vamsi Krishna Boyanagari deelgenomen aan colleges, coaching en studentenbeoordelingen, online of face-to-face, in de geavanceerde cursusonderdelen Health Policy and Systems Research MethodologyHealth Policy and Governance and Achieving Universal Health Coverage by 2030: the Health Financing and Social Protection Challenges.

Een dergelijke uitwisseling gaf de groepen niet alleen de gelegenheid om ervaringen, lesmateriaal en illustraties uit te wisselen, maar bracht ook ertoe bij dat het MPH-programma van het ITG aangepast blijft aan de steeds veranderende werelden van de deelnemers, terwijl het IPH Bengaluru-team de kans kreeg om zijn academische relaties met het ITG-personeel te versterken.

prashanth-ns-1-cut

"Sommigen van ons die in deze opleidingen lesgeven, zijn ook alumni aan het ITG. Het is voor ons als oud-studenten een geweldige kans om iets terug te doen voor onze alma mater. Aangezien het merendeel van de studenten uit middeninkomenslanden afkomstig is, maken we de ITG-opleidingen alleen maar relevanter door meer ervaringen uit lage- en middeninkomenslanden in de curricula te integreren."


Prashanth NS

Assistent-directeur bij IPH
Professor in HPSR-onderzoeksmethodologie.

ITM-IPH-collaboration-1

Neethi Rao, onderzoeker in gezondheidsbeleid, vertelt over haar online onderwijservaring: "De discussies in de klas waren verrijkend en bouwden voort op de uiteenlopende ervaringen van zowel de faculteit als de studenten."

"Ik had het voorrecht om les in gezondheidsfinanciering te geven aan een zeer betrokken en gemotiveerde groep studenten. De actieve deelname van de studenten aan groepsdiscussies, debatten en opdrachten, waren indrukwekkend. Dankzij deze onderwijsmethoden kunnen ze de belangrijkste concepten binnen de gezondheidsfinanciering onderzoeken en in verband brengen met de praktijk, waardoor ze een beter inzicht krijgen in de verschillende trajecten die landen bewandelen om universele gezondheidszorg te bereiken", aldus Vamsi Krishna Boyanagari, assistent-directeur onderwijs van de IPH.

"Het was stimulerend en verfrissend om met het diverse cohort en de faculteit samen te werken en een verrijkende mix van leerbenaderingen, waaronder face-to-face en online lezingen, zelfstandig lezen, vaardigheidslab, groepsdiscussies en coachingsessies, te benutten. Er was voldoende tijd en ruimte om met de studenten samen te werken en hen te helpen de inhoud van de cursus toe te passen", vertelt promovendus Pragati Hebbar.

ITM-IPH-collaboration-3

Dit educatief partnerschap tussen IPH en het ITG wordt gedeeltelijk ondersteund door de Alliance for Education in Tropical Medicine and International Public Health, waardoor onderwijsprojecten gezamenlijk ontwikkeld kunnen worden en medewerkers van partnerinstellingen en alumni aan het ITG kunnen studeren. Voor Bruno Marchal, professor en co-cursusleider aan het ITG, "maakt deze samenwerking de weg vrij voor meer geformaliseerde, duurzame overeenkomsten met onze partners, die centraal staan in de kwaliteit van onze MSC in Public Health en korte cursussen."

In de komende academiejaren staat de verdere uiteenzetting van opleidingen op de agenda, met o.a. spin-offs met andere opleidingen in gezondheidsstelsels en -beleid die door en met de Alliantie worden georganiseerd.

Spread the word! Deel dit artikel op

Meer stories