Overzicht stories
Artikels

Directiewissel ITG

In onderling overleg hebben de Raad van Bestuur van het ITG en directeur Marc-Alain Widdowson beslist om de samenwerking te beëindigen.
entrance-main-building-resized

In onderling overleg hebben de Raad van Bestuur van het ITG en directeur Marc-Alain Widdowson beslist om de samenwerking te beëindigen. Marc-Alain Widdowson zal geen tweede ambtstermijn als directeur van het ITG opnemen en zal het ITG verlaten tegen eind juni 2023. De Raad van Bestuur gaat intussen internationaal op zoek naar een geschikte opvolger. 

Lut Lynen zal vanaf 1 april 2023 en in afwachting van het aantreden van een nieuwe directeur de leiding van het instituut verzekeren. Zij was tien jaar hoofd van het Departement Klinische Wetenschappen en kent het ITG door en door.

Marc-Alain Widdowson blijft nog tot eind juni 2023 verbonden aan het ITG om een vlotte overdracht te verzekeren.

Lut Lynen: “De voorbije twintig jaar heb ik alle pijlers van het ITG van dichtbij meegemaakt: kliniek, onderzoek, onderwijs en management alsook langdurige overzeese opdrachten (Cambodja, DRC). Het ITG zit in mijn DNA. Ik wil graag nog die ‘extra mile’ gaan en ingaan op de vraag van de Raad van Bestuur om de positie van interim-directeur op te nemen. Met hun steun en die van zovele fijne collega’s hoop ik dat goed te doen.”

Marc-Alain Widdowson: “Het was een voorrecht om bijna vier jaar bij het ITG te werken. Het gaf veel voldoening om de vooruitgang te zien die het ITG ondanks de pandemie heeft geboekt bij het diversifiëren van ons onderwijs, het vergroten van onze onderzoeksexcellentie en -financiering, het aangaan van bredere partnerschappen en het vinden van synergieën tussen programma's. Het hart van het ITG ligt op het snijvlak van wetenschap, impact en partnerschap, en elke ITG-medewerker belichaamt deze principes op verschillende manieren en met een verschillende focus. Maar het is tijd om verder te gaan, en ik kijk ernaar uit om samen met Lut te werken aan een soepele overgang vanaf 1 april en de zaken hier voor mijn gezin en mijzelf af te sluiten voor ons volgende hoofdstuk. Ik zal echter altijd een stukje ITG bij me dragen, waar ik ook ga."

Spread the word! Deel dit artikel op

Meer stories