Overzicht stories
Persberichten

Gezocht: personen die nog geen COVID-19-boosterprik kregen

We zoeken deelnemers voor de evaluatie van een nieuw COVID-19-vaccin.
Æsir-Logo-resized-jpg

Vaccins zijn de beste manier om de COVID-19-pandemie onder controle te krijgen. In Europa zijn al zes vaccins goedgekeurd, maar er is altijd ruimte voor verbetering; bijvoorbeeld op het vlak van eventuele (ernstige) bijwerkingen. Daarom ontwikkelde het Deense Bavarian Nordic een nieuw vaccin. Het studieteam van het ITG zal de veiligheid van het vaccin en de immuunrespons na vaccinatie evalueren.

Patrick Soentjens, hoofdonderzoeker van deze studie, raadt iedereen aan om voor een boosterprik te gaan, zeker met het nieuwe ABNCoV2-vaccin: “Studies met een kleine groep patiënten toonden al aan dat dit vaccin leidt tot een hoge immuniteit en zeer doeltreffend (>90%) is tegen het coronavirus en al zijn varianten.”

Draag bij aan wetenschap

Iedereen die minstens 18 jaar oud is, een goede gezondheid heeft en maximaal één boosterprik kreeg, kan deelnemen aan de Æsir-studie. De deelnemers worden zeven keer in het studiecentrum verwacht, verspreid over een periode van zeven maanden. Per studiebezoek krijgen ze 90 euro.

Geïnteresseerden kunnen op de website van het ITG een korte vragenlijst invullen om na te gaan of ze in aanmerking komen en zich vervolgens registreren. Het studieteam neemt dan contact met hen op.

“De artsen en verpleegkundigen van het CTC hebben ervaring met verschillende COVID-19-vaccinatiestudies. We zijn blij dat we deze expertise ook voor de evaluatie van dit nieuwe vaccin ten volle kunnen benutten”, zegt Yven Van Herrewege, hoofd van het Clinical Trial Centre.

Het Clinical Trial Centre, ITG’s gloednieuw onderzoekscomplex

Nieuwe vaccins kunnen niet zomaar gebruikt worden. Eerst zijn grondige tests nodig om te bepalen of de behandelingen veilig en effectief zijn. Pas na het doorlopen van verschillende testfasen kunnen nieuwe medicijnen en vaccins op grote schaal ingezet worden. Ook het ITG voert dergelijke studies uit, zowel met academische partners als met partners uit de life science sector. Het onderzoeksteam van het CTC zorgt ervoor dat de studies in de meest optimale omstandigheden verlopen.

Het ITG heeft naast de Æsir-studie nog andere studies lopen. Geïnteresseerden kunnen zich vrijblijvend registeren. Het instituut zal bij de opstart van nieuwe studies de kandidaten contacteren. Aanmelden kan via de ITG-website.

Spread the word! Deel dit artikel op

Meer stories