Ga naar hoofdinhoud

ITG biedt COVID-19-testen aan

We voeren de COVID-19-test enkel uit voor reizigers. Niet-reizigers die risico liepen kunnen bij de huisarts terecht.

02-09-20

Afbeelding 1/1

U kan bij het ITG terecht voor een COVID-19-test in de volgende gevallen.

Voor vertrek (pre-travel)

  • U moet nog op reis vertrekken en verplicht een negatief COVID-19-resultaat voorleggen bij aankomst in het land van bestemming. Dit gebeurt altijd tijdens een pretravel-consultatie, waarbij ook andere gezondheidsrisico’s en zo nodig vaccinaties besproken worden. Op onze reisgeneeskundewebsite wanda.be vindt u per land de verplichtingen terug. Ook als de luchtvaartmaatschappij een negatieve test vereist, kan dat bij ons gebeuren.

Na de reis (post-travel)

  • U keert terug naar België uit een hoogrisicozone (rode zone) en moet getest worden. Op onze reisgeneeskundewebsite wanda.be vindt u per land de verplichtingen na terugkeer terug.

Symptomen?

  • Indien u denkt dat u symptomen heeft van COVID-19 moet u contact opnemen met uw huisarts.

Voor een COVID-19-screening voor vertrek (pre-travel) betaalt u de consultatie van de arts en bijkomend de COVID-19-test. De COVID-19-test heeft een vast tarief van 46,81 euro.

Voor een COVID-19 test na een reis (post-travel), wanneer u terugkomt uit een rode of oranje zone, betaalt u de consultatie en de test wordt terugbetaald door het RIZIV.

Indien we tijdens de raadpleging vaststellen dat u niet in aanmerking komt voor een COVID-test, betaalt u voor de consultatie.

Het resultaat van de test vindt u zo snel mogelijk - uiterlijk binnen de 72 uur - in uw online medisch dossier op www.cozo.be. U kunt het resultaat zelf raadplegen, afdrukken of fotograferen. U kunt zich aanmelden op www.cozo.be met uw eID of itsme. Als de screening op vrijdag gebeurt, zal het resultaat ten vroegste op maandag beschikbaar zijn op www.cozo.be.

U kan een afspraak maken voor een COVID-19-test door een mail te sturen naar medsec@itg.be of door te telefoneren naar 03 247 66 66. De afspraak heeft plaats tussen 9 en 16 uur.

Meer nieuws over

PUBLIC HEALTH     BUITEN LAND