Ga naar hoofdinhoud

ITG-artsen versterken screening en opvolging COVID-19 patiënten UZA

Gespecialiseerde ITG-artsen steken de handen uit de mouwen

13-03-20

Afbeelding 1/1

Gespecialiseerde artsen van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (ITG) versterken het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) in de screening en de behandeling van COVID-19 patiënten. De getrainde ITG-artsen zijn ervaren in het werken met besmettelijke ziekten.

Sinds enkele weken steken gespecialiseerde artsen van het ITG de handen uit de mouwen in het licht van de COVID-19 uitbraak. Dat doen ze door versterking te bieden aan het UZA in het screenen en opvolgen van gehospitaliseerde COVID-19 patiënten. De nauwe banden tussen het ITG en de dienst Algemene Inwendige Geneeskunde, Infectieziekten en Tropische Geneeskunde van het UZA bestaat al decennialang. Tijdens de wereldwijde COVID-19 uitbraak wordt deze intensieve samenwerking ten volle benut. Het is ook alle hens aan dek om de patiënten in het ITG op een veilige en efficiënte manier verder te helpen.

Daarnaast ondersteunde het ITG vorige week ook het referentielaboratorium van de Katholieke Universiteit Leuven (KU Leuven) in het opzetten van een epidemiologische database en onderzoeken ITG-wetenschappers het virus in de hoog beveiligde labo’s van het Instituut. Daar doen ze onder andere onderzoek naar nieuwe diagnostiek. Verder bereiden ITG-wetenschappers zich voor om Afrikaanse landen met een zwak volksgezondheidsysteem te ondersteunen als dat nodig is.

Intussen wordt de reiskliniek van het ITG overstelpt met vragen van bezorgde reizigers. Het ITG volgt de situatie op de voet en informeert Belgische reizigers via de reisgeneeskundewebsite, Wanda.

Meer nieuws over

PUBLIC HEALTH     BUITEN LAND