Geven

Gift

Een gift is de eenvoudigste manier om het ITG te steunen. U schenkt dan geld of roerende goederen, zoals boeken of kunstvoorwerpen maar betaalt geen registratierechten. U kiest zelf de bestemming van uw gift en kunt dat in een intentieverklaring vastleggen. Als u geen voorkeur hebt, dan beslist het ITG voor u.

Vanaf 40 euro per jaar hebt u recht op belastingvermindering. U krijgt dan van ons een fiscaal attest in de maand maart ná het jaar van uw gift, ongeacht de manier waarop u de gift overmaakte.

Steunt u ons met geld? Kies dan uit deze drie schenkingsmogelijkheden:

 

Kredietkaart

Doneer online met uw kredietkaart.
 

 

Paypal

 

Bankoverschrijving

Stort het bedrag op onze bankrekening:
IBAN: BE38 2200 5311 1172
BIC/SWIFT: GEBABEBB
met als mededeling: “gift (voor …)”.

 

Schenking

Een schenking is formeler dan een gift. U geeft ons dan ook roerende of onroerende goederen, maar uw notaris legt dat vast in een notariële akte.
Wilt u het ITG een schenking geven? Neem dan contact met ons op.

Legaat

Wilt u het ITG opnemen in uw testament? Dat kan voor een geldsom, aandelen, roerende of onroerende goederen, zoals een waardevolle collectie of een gebouw. Het ITG betaalt dan maar 8,5 procent successie- en overgangsrechten.
U hebt een substantiële nalatenschap maar wil niet dat uw erfgenamen een groot deel aan successierechten verliezen? Neem dan een duolegaat. U schenkt een deel van uw nalatenschap met een legaat aan het ITG. Het instituut betaalt de successierechten voor uw erfgenamen. Contacteer uw notaris voor meer informatie.

Sponsoring

Wilt u als bedrijf, vereniging of individu meewerken aan de missie, expertise en doelstellingen van het ITG? Neem dan contact met ons op. We werken graag een samenwerking uit.