Wat doen we met uw steun?

U wilt ons steunen, maar weet uiteraard graag welke bestemming uw geld krijgt? We zetten alle mogelijkheden graag op een rijtje:

Fondsen

U kiest zelf wat we met uw donatie doen, maar we hebben ook enkele bestaande fondsen:

  • Patrimoniumfonds: renovaties en onderhoud van het historisch patrimonium van het ITG
  • Beurzenfonds: (gedeeltelijke) inschrijvingsbedragen en leefbeurzen
  • Aidsfonds
  • Verwaarloosdeziektenfonds: kala-azar, buruli-ulcus, ...
  • Malariafonds
  • Slaapziektefonds
  • Tuberculosefonds

Leerstoelen

Met een tijdelijke of permanente leerstoel steunt u het onderzoek en onderwijs van het ITG. U kunt dat doen als persoon, bedrijf of vereniging.
Het instituut gebruikt uw donatie om docenten, onderzoekers of internationale gastprofessoren te ondersteunen. U bepaalt samen met het ITG het wetenschappelijke thema en de naam van de leerstoel.

Beurzen

Elk jaar volgen meer dan 700 studenten een voortgezette opleiding aan het ITG. De meerderheid komt uit ontwikkelingslanden.

Een aantal van hen krijgt een beurs van het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking en andere organisaties. Andere studenten verzamelen zelf de middelen om hun studie en verblijf aan het ITG te financieren. Help hen door een (gedeeltelijke) beurs te schenken. U mag zelfs kiezen welke student uw beurs krijgt.

Die beurs wordt optimaal besteed. Bijna al onze internationale studenten hebben al meerdere jaren praktijk achter de rug en keren na hun studie aan het ITG terug naar hun land om er de gezondheidssituatie te verbeteren.

Mecenaatsprojecten

Mecenaatsprojecten zijn tijdelijke geldinzamelingen met een concreet doel, bijvoorbeeld voor de renovatie van de kliniek of een nieuw laboratorium.

Met de steun van